lauantai 1. helmikuuta 2014

Haaveet kaatuu

Tänään lauantaina aamulla onkin Helsingissä taas lunta ihan normaaliin talviseen malliin, eli helvetisti. Tiet on ainakin näin kello 8 aikaan aamulla aurattu vähän miten sattuu, mikä on meille monille tuttu linja jo vuosien varrelta. Saurin Peke ja kaverinsa ovat joskus varmaan miettineet, että ilmastointi lämpenee sen verran, ettei teitä tarvitse aurata. Erikoista on, että näin aamutuimaan monet pikkukadut, kuten vaikka Alppikatu, on aurattu mutta esimerkiksi Aleksis Kiven Katu näytti äsken olevan täysin lumen peitossa.

Minullakin on vajaavetoinen auto, eikä toden sanoakseni joka kerta naurata, kun sitä lumesta kaivaa pois. No, osin se on tietenkin oma valinta mutta suurimmalta osin Iso-Veljen minulle "ohjaama" ratkaisu tässä autoverotuksen erikoismaassa. Kunnollinen neliveto jokseenkin järkevästi hankittuna maksaa kymmeniä tuhansia euroja vielä käytettynäkin. Toki klassikkomaastureita 90-luvulta saa kymppitonnilla jo valitakin mutta se on sitten erilaista ajamista se.

Nyt, kun kai jo piipertäjätkin ovat todenneet, ettei ilmastointi lämpene vaan muuttuu, on valitettavasti niin, että hehän siinä lopulta voittavat. Nyt ihan mikä tahansa sääilmiö todistaa vakavasti ja erityisen väkevästi ihmisen aiheuttamasta ilmastonmuutoksesta,johon ainoa ratkaisu on maksaminen, eli rahauhri Gaialle (parin välikäden kautta, toki). Aiemmin kun hörhöt rahastivat ja rassasivat pikkupissiksiä lämpenemisellä oli sentään helppo nähdä itse kunkin, ettei tämä touhu tästä lämpene vaan talvi tulee kaikkialla maailmassa aikanaan. Joskus aiemmin ja joskus vähän myöhemmin.

Nyt on toisin: satoi tai paistoi, lunta tai vettä, sammakoita tai pieniä kiviä, tuulta, myrskyä, tyyntä, kuivaa. Kaikki käy! Se on se ihminen kaiken takana, mokoma ahne riistäjäotus! Tulisi pian aito kommunismi ja kaikilla olisi hyvä olla! Kun vain valtio säästäisi lisää rahaa veroja korottamalla ja kieltämällä kaiken paitsi raitiovaunut ja luomutuotteet, niin minäkin joisin lauantaisin vähemmän sitä keskiolutta.

Valtio tukee minunkin taksimatkoja baarista kotiin alennetulla verokannalla, näin sanoi virkamieskin lehdessä. Kaikenlaisten verojen oikea taso on tasan 100 prosenttia. Kaikki alle sen on tuettua toimintaa.

Lämpeneminen takas, lumet alas!

"Niinq oikeesti määki tykkään Vihreistä Tytöistä, mutta silleen eri tavalla you know."

Kuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti