keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Harhainen elätti

Koulussa oli ainakin ala-asteella aamunavaus. Usein paikallinen pastori tai muu vastaava kyöstintapainen luki jonkin lauseen jostain viisaiden kirjasta. Siinähän ne vuodet meni horinoita kuunnellessa.

Ajattelin tänään aamunavauksena tarjota teille linkin ja poimia sieltä esiin yhden virkkeen, joka erityisesti jäi poikkoilemaan sydämeni perukoille. Pohdin sitä oletettavasti vielä pitkään ja hartaasti.

Virkeen on kirjoittanut Erityisavustaja-Esa.

Näin se menee:
Hyvinvointivaltion suuri lupaus onkin hyvän elämän edellytysten mahdollistaminen kaikille – taustoihin katsomatta. Kun kommunistisissa valtioissa rakennettiin turvallisuutta epävirallisten, henkilökohtaisten verkostojen varaan, jäi niistä joku aina vaille. Sama ongelma koskee markkinaliberaaleja yhteiskuntia, joissa heikot julkiset rakenteet korvautuvat liian usein rikollisuudella.

 

Koti- tai työpaikkatehtäväksi jaammekin tänään tehtävän,jossa jokainen voi miettiä mitä porukkaa täällä Pohjolan-Koreassa asuu sekä mitä tarkoittaa totaalinen kontrolli.

Oikein hyvää työpäivää kaikille!

 

10 kommenttia:

 1. Täällä asuu täsmälleen samoja juntteja joita asuu Ranskan viinitiluksilla ja kaikkialla muuallakin. Juntin tunnistaa itsensä korostamisesta. Siitä tärkeilystä, että hänelle kaikki normaali on halveksuttavaa ja hänen mielestä ihmiset, jotka toimivat perinteisesti, ovat rajoittuneita. Esasuomisten ja leostraniusten kaltaiset juntit eivät ole sisäistäneet negatiivisen vapauden käsitettä.

  Vihreä liitto on maailmanhistorian suurin junttipuolue. Täynnä ajattelukyvyttömiä juntteja höystettynä älyllisellä epärehellisyydellä.

  VastaaPoista
 2. Misäköhän vaiheessa käsitteet ovat muuttuneet?

  Minulle on jotenkin jäänyt sellainen käsitys, että valtion täekein tehtävä on taata KANSALAISILLEEN hyvät ja tasa-arvoiset elämän edellytykset.

  Nyt ne sitten pitäsi tarjota kaikille, ketkä kehtaavat tulla pyytämään...

  Maksakoon nuo maailmanparantajat omasta lompakostaan perkele...

  VastaaPoista
 3. Kiitokset kommentoijille. Demareilta pääsee joskus tuollaisia paukkuja pihalle. Vasemmisto on sanakikkailun mestariporukkaa, joten ei ihme, että hallitusohjelmaa myöten Suomi kuuluu kaikille.

  Elämästä vieraantuneilla se ajantuksenjuoksu ei enää ole niin kirkasta.
  http://yle.fi/uutiset/professori_suomalaiset_pitaisi_velvoittaa_elattamaan_omat_vanhempansa_/7108164

  "Vihreä liitto on maailmanhistorian suurin junttipuolue. Täynnä ajattelukyvyttömiä juntteja höystettynä älyllisellä epärehellisyydellä."
  mainiosti sanottu!

  VastaaPoista
 4. "Ilman toimivaa hallintoa ja sen osaavia työntekijöitä yhteiskunnan toiminta muuttuisi epävarmemmaksi, lyhytjännitteisemmäksi ja tehottomammaksi. Lakiin perustuvat säännöt korvautuisivat hyvien veljien verkostoilla, virkamiesmoraali ruskeilla kirjekuorilla. Siksi aina kun hallintoa arvostellaan, kuten muodikasta on, on tärkeää muistuttaa ettei byrokratian vastakohta ole tehokkuus vaan anarkia"

  Eipä juuri hallinnon kasvattamiseen juuri muita perusteluja tarvita! En tiedä millä mittarilla mitataan hallinnon tehokkuutta? Mitä ilmeisemmin" hallinnon työntekijämäärä" jaettuna asukasluvulla!

  Yksityisellä sektorilla luonnollisesti on hallinnossa vähemmän byrokratiaa kuin julkisella - mutta en ole aiemmin kuullut, että yksityisyrityksiä hallinnoidaan anarkialla?
  Vasemmistolaiset yksityisen palveluksissa olevat ilmeisesti kokevat olevan anarkistien palveluksessa!

  VastaaPoista
 5. Mietin aivan samaa. Esan ajatus on, että maailma on valmis vasta kun kaikki ovat valtiolla hommissa. No sille on eräs k-kirjaimella alkava ismi jo olemassa.
  Voi elämä näitä soussalisteja!

  Perus-vasuri, siis sillä kokemuksella mikä mulla niistä on, kokee nimenomaan ollessaan yksityisellä hommissa, jatkuvaa riistoa. siinä mielessä kai se on myös anarkian kokemus. Ei ole sääntöjä, koska valtio ei ole läsnä, tai jotain muuta sellaista.

  Esan kirjoitus on tavallaan mainio kommunistinen aivopieru, osin tahattoman huvittava ja samaan aikaan todella rehellinen haave neuvostoliiton kaltaisesta järjestelmästä.

  VastaaPoista
 6. Kadehdittavan älykästä keskustelua. Pelkkää ad hominemia alusta loppuun. No, libertaareilta ei voi muuta odottaa - kun on lusikalla annettu niin ei voi ämpärillä ottaa. Koittakaa pärjätä.

  VastaaPoista
 7. Onpahan aika karmivaa, että Esa Suominen tulee haukkumaan hänen kanssaan eri mieltä olevia idiooteiksi. Ei muuten, mutta hän on sentään ministerin avustaja. Ministerin tehtävä on ajaa kansan etua, mutta Esa kommentillaan paljastaa, että meidän tehtävämme on tuottaa Esalle rahaa lapioitavaksi.

  Tahattomasti Esa paljastaa sen, että hän ja hänen lähipiirinsä - ministeri mukaan lukien - eivät ymmärrä poliittista historiaa ollenkaan. Esa - tai ministeri Kiuru - edustavat yhtä ideologiaa. Ideologian arvosteleminen ei ole ad homia. Esa - Kiuru - kuvittelevat, että heidän ideologiansa on ainoa oikea, ja sen arvostelijat vajakkeja, joille on pipetillä annettu.

  Todellisuudessa poliittisia ideologioita saa arvostella, koska sosialismi - jota Esa ja Kiuru edustavat - on vain yksi ideologia. Kaiken lisäksi se on helvetin huono ideologia, jos mittarina pidetään sananvapautta tai taloudellista menestystä. Neuvostoliitto oli valtio, jossa Esan kaltaiset päättivät leimata muut väärinajattelijoiksi, jotka olivat älyllisesti vajaita ja siten ansaitsivat paikan mielisairaalassa.

  Esa on nykyajan stalinisti ja kiukuttelee, kun ei ymmärrä tätä asiaa. Mikä taas oli sekä itse kirjoituksen että sen kommenttien perustavaa laatua oleva väite.

  Esa -häpeäisit jos osaisit.

  VastaaPoista
 8. Tonttulasta kajahtaa. Noinhan se menee.

  Tässä blogissa ei ketään julisteta mielisairaaksi tai vajavaiseksi. Sana on vapaa niin kauan kuin teksti on suomea ja edes jotenkin liittyy aiheeseen. Sitä se suvaitsevaisuus on.

  Tyhmiksi, harhaisiksi (näitä kahta voivat olla hyvinkin viisaat ihmiset), harhaanjohdetuiksi, eläteiksi (osa eläteistä on ihan tarpeellisiakin), virkakyösteiksi, demareiksi.... melkein miksi vaan täällä ihmisiä nimitellään mutta ei sinänsä mielisairaiksi tai vajaiksi mieleltään, saati koskaan ihmisen olemuksen tai muun ulkoisen seikan takia, edes turkulaisia.

  Hipeilleja viherpiipertäjille nauretaan hyväntahtoisesti ja toivotaan että ikääntyminen korjaa nuoruuden hölmöilyt, mitä se useimmilla meillä tekee.

  Tämä on suvaitsevaisten ihmisten blogi (sis. kommentoijat) enkä minä ole psykiatrian erikoislääkäri, joten mielen sairauden pohtiminen jää muille foorumeille.

  VastaaPoista