maanantai 3. helmikuuta 2014

Verraton menestystarina

Linkkivinkkinä joensuulaisen demari-Tommin näkemys julkisen sektorin paisuttamisen hyödyistä.

Jos vähän kärjistetään niin ehkä sen tieverkon saisi hieman pienemmällä verotuksellakin. Voin paljastaa, ettei muualla, edes Euroopassa, ajeta härkävankkureilla pitkin kinttupolkuja.

Tai pitänee kysyä paljonko pitäisi maksaa lisää Vapaaehtoiselle verotilille, että saisi Helsinkiin edes muutaman ehjän tien.

7 kommenttia:

 1. 14 kertaa mainittu sanapari "julkinen sektori". 14 kertaa. Toiston voimaa.

  VastaaPoista
 2. Oman aatteen positiivisella esilletuomisella on paremmat seuraukset kuin vastustajan bashaamisella. Tuskin haluat tällä blogilla antaa ilmaista mainosta inhosi kohteelle?

  VastaaPoista
 3. Kommentit aina tervetulleita. Tällaiset lyhyet huomiot on aina jossain määrin kärjistettyjä mutta inho on liian voimakas sana. pettymys on useimmiten läsnä. Enemmänhän tämä on sellaista uutisointia "vastapuolen" tempauksista ja minusta se nyt kuuluu tähän touhuun, siis omasta mielestä hauskojen juttujen linkittäminen. Jokainen voi sitten itse lukea erilaisia tarinoita ja tehdä niistä omia päätelmiään.

  Kaikki tämän blogin 13 lukijaa ovat kyllä sen verran fiksua porukkaa, ettei minusta ole kenellekään mitään aatetta opettamaan eikä julistamaan. ismit jätä muille.

  vapaus, omat rahat, oma mieli, oma kieli, vastuu ja vapaaehtoinen vaihdanta, väkivallattomuus, yrittäjyys, eteenpäin meneminen, kauneus, hyvyys, totuus ja nonaggressioperiaate ja mahdollisimman olematon verotus. lieneekö jotain ismiä. no kommunismiä ei ainakaan taida olla nuo.

  itseasiassa minusta ihminen on perusolemukseltaan juuri
  tällainen kuin minä ja monet muut olemme. massat vaan opetetaan pois niistä hyvistä ja luontaisista asioista. Toiselta näkökulmaltta löydät ihmisvihaa kaikkialle lietsovat vasurit joille ihminen on lähtlkohtaisesti paha ja ilkea paskiainen jota on kuritettava ja holhottava ettei se ryöstä ja raiskaa muita.
  Ihmiskuvani on varsin myönteinen jos sitä vertaa perusdemarin vastaavaan.

  Ei tässä sen parempia olla, mutta päivä päivältä tuntuu että aikalailla erilaisia. Ja viime viikkoina tuntunut että ihan liian erilaisia.

  VastaaPoista
 4. "Kun julkisen sektorin kokoa ja rahoitusta tarkastellaan on myös aina syytä muistaa, että julkinen sektori ei ole ”musta aukko” johon veroeurot vain katoavat. Julkisen sektorin menoista merkittävin osa ovat työntekijöiden palkat, mikä merkitsee että rahaa palaa työntekijöiden kautta takaisin kiertoon koko kansantaloutta hyödyntäen. Kun yksityinen sektori säästää ja lomauttaa ovat julkisen sektorin menot merkittävä vakauttava tekijä, joka pitää yllä kotimaista kysyntää ja tätä kautta työllisyyttä. Näiden menojen karsiminen tulisi vain vähentämään taloudellista aktiivisuutta ja syventämän taantumaa sekä synkentämään työttömyystilastoja."

  Tuosta puuttuu Heinon kirjoituksen lopusta puuttuu se yksi ja oleellisin ja merkittävin ero, että mistä julkinen sektori saa "käyttövoimansa" ja mistä yksityinen sektori?

  Yksi esimerkki "julkisesta sektorista" on kannattamattomat bussi- ja junavuoro, joita ajetaan ilmeisesti vakattauttamisen takia ja mutta kenen rahoilla?
  Tuetaanko tuulivoimaa vain vakauttamisen vuoksi vai onko siihen jokin muu "puhtaampi" syy?

  VastaaPoista
 5. Minun ihmiskuvani on suurinpiirtein se, että se mikä meissä on hyvää, on pääsääntöisesti kasvatuksen tulosta, mutta varsin hyviltähän nuo periaatteet kuulostavat meikäläisellekin.

  VastaaPoista
 6. En ole kaksinen filosofi mutta ehkä ajattelen jotenkin niin että ihminen on melko tyhjä otus syntyessään, mutta kallellaan noihin hyviin juttuihin. ympäristö sitten muokkaa meistä sellaisia kuin olemme vaikka perimä toki vaikuttaa sekin jotain.

  Minusta se on vaan niin selvästi tässä lajissa näkyvillä, että leppoisia ja rauhantahtoisia olentojahan me olemme. Ei ne "sadistifasistit" mikään erityisen iso joukko ole mutta usein ne saa puhuttua massat messiin tekemään hommia puolestaan. Ihminen on vaihdantaa harjoittava trooppinen päiväeläin joka elää jonkinkokoisissa laumoissa.

  Jos ajattelee ihan itseään niin on melko omituinen ajatusmalli, että i t s e olisi jotenkin erityisen poikkeava ja omalaatuinen. Sitä kautta minä sen näen. Pidän itseäni tavallisena siivekkäänä ja sitä kautta oletan että tällaisia taapertajiahan me ollaan suurin osa.

  Enemmän se on niin että yks sosiopaatti saa puhuttua 1000 tavallista kannattamaan sitä omaa juttuaan.

  Joku filosofi varmaan selittäs tämän hienommin ja ennenkaikkea pidemmän kaavan kautta.

  Ja tämän takia minusta vasemmiston, demareiden, kommareiden tai minkä vaan vastaavan, vihreiden.... no melkein kaikkien ainakin Suomessa, ihmiskuva on jotenkin vihamielinen.

  On todella synkkä ajatus että koko laji on paskiaisia ja aina oletuksena se että tuokin vastaantulija haluaa minulta jotain tai mitenkähän se minua huijaa. Varmasti raskasta elää niin. mutta raskasta se eläminen monelle onkin.

  VastaaPoista
 7. KYL. perusdemari ei ajattele mistä se raha tulee koska kaikki raha on valtion rahaa. Ei toi jengi edes mieti miks jossain Kontiolahdella veromaksajien maksamana kulkee bussilla yks mummo Joensuun Prismaan poonusten perässä.

  VastaaPoista