sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Vihreä siivoaa: Intiaanipäällikkö Hiilijalan seikkailut

On tietysti tärkeää, yhteiskuntarauhan takia (kyllä, niin ne sanoo), tunnustaa usko yhteiseen Aatteeseen. Niin kai se on mennyt kautta ihmisen historian aina alusta asti roomalaisten, keskiajan sotaruhtinaiden ja pappien kautta hirrrmuiseen natsisaku-touhuun ja neukkulaan, ja siitä se otti loikan pohjoismaiseen hyvinvointivaltioon, joka säätelee verotusta muun muassa sään perusteella. Kaikkea muutakin se sääntelee, mutta ei se haittaa ketään.

Eli tietty ympyrä sulkeutuu täällä meillä, kun mietimme, mitä jo aikoinaan Amerikan mantereella puuhattiin, jotta saataisiin sadetta taivaalta (ja papille enemmän teinityttöjä poljettavaksi sekä pari lisäsulkaa hattuun kivikasan päälle huutamista vauhdittamaan).

Kuva

Harmittaa etten ehtinyt ottaa valokuvaa Gambina-pullosta eilen. Pullohan on muutettu muoviseksi, mikä nyt suoraan sanoen vie 80 prosenttia koko rubiininpunaisen ruhtinaan viehätysvoimasta. Ei se nyt niin hyvää ole.

No kuitenkin: pullo on siis muovia ja taakse on Valtion Virallinen Alkoholimonopoli laittanut muistaakseni 5 perusteluakin tälle muutokselle.

Ulkomuistista:

-Pienempi pakkauskoko

-Ympäristöystävällinen

-pienempi hiilijalka (tietenkin) 

ja paras:

- kevympi kantaa. 

Oli joku muukin vielä. Rehellisesti olisivat voineet kirjoittaa, että tästä jää meille enemmän rahaa näin.

Kuvahan siitä muovilutkusta oli tarkoitus ottaa mutta pullo tyhjeni ja katosi saunomisen aikana. Missed in Action.

Darran sumentamat silmäni löysivät kuitenkin kaupasta jotain todella outoa. Jos joku tietää, miten Vihreä siivoaa, niin kerro, ole hyvä.

Kuva

2 kommenttia:

  1. Tuossa on samaa symboliikkaa kuin siinä, että Jeesus pesi kerjäläisen jalat. Nyt intiaanipäällikkö Hiilijalka pesee meidän syntiset jalkamme, jotka konsumeristista kauppakeskusta käytämme tukahduttaaksemme sisällämme huutavan äänen, joka vaatii meitä lopettamaan materialistisen, individualistisen ja hedonistisen elämäntapamme.

    VastaaPoista
  2. Hyvin kirjailtu. Jollain tapaa kauppakeskus, ja Oikeamieliset laajemminkin, pesevät meidät synneistämme. Pahimpia syntejä ovat tietenkin auto ja ostaminen, vapaa valinta. Helkkari, onko lopulta mikään niin syntistä ja saastaista kuin ostoskeskus.

    Haluaisin viedä bussilastillisen kiihkeimpiä oikeamielisiä Amerikkaan ostarikierrokselle. Suomi-touhuun tottuneelle ja varsin länsi-myönteiselle meikäläisellekin siinä oli pieni kulttuurishokin paikka.

    VastaaPoista