keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Virkakyösti vihreässä paineessa

Helsingistä kuuluu kummia. Minua ei tietenkään yllätä enää mikään ja olen vähän pettynytkin Vihreän Eliitin ihmeen maltilliseen julkiseen visiointiin. Uskon vakaasti, että kulissien takana suunnitelmissa ja villeimmissä fantasioissa asuvat ne aidot ja mielenkiintoiset Vihreät Fantasiat. Niitä joudumme vielä odottelemaan.  Onneksi tai valitettavasti.

No jotain juttua oli siitä, että "suuret asunnot" olisivat seuraava halveksunnan kohde vähän samaan tapaan kuin paljon puhutut citymaasturit olivat jokin aika sitten... Ei nyt takerruta siihen faktaan, että osa niistä on aidosti aikamoisia maailmanparannuskoneita päästöjen kannalta, sillä ei AitoVihreää luonto tai kenenkään hyvinvointi kiinnosta, vaan halu kontrolloida muiden liikkumista ja rahoja ja koko elämää. Eikä sitäkään kannata miettiä, että suurin osa suomalaisista ei halua asua siellä Jätkäsaaren hiilineutraalissa, ellei peräti nollahiilisessä betonibunkkerissa aikanaan, vedenkäyttökiellon tullessa voimaan, yhteisen pyykkituvan orjana. Say no to Low, sano!

Voitte ajatella sen niin, että kunhan tulevaisuudessa joudutaan ottamaan käyttöön polkuautot,  niitäkin aletaan paheksua ja niistä kerätään aivan samalla tavalla autoveroa ja maksuja, kuin nykyisin kerätään moottorikäyttöisistä autoista. On hyvä muistaa, että Suomessa ollaan pioneereja tässäkin asiassa ja onpa täällä rakennettu maailman suurin polkuautokin jo valmiiksi, tai ainakin konseptitasolle asti.

Perhemalleille tietenkin monikulttuurisessa onnelassa on sitten omat autonsa. Rankemmin verotettuja ne tietenkin ovat, sillä "ketään" ei tarvitse sellaistakaan autoamikä on todistettu Oikeamielisyyden Sanomien puolueettomissa ja jokaisella tavalla aukottomissa tutkimuksissa. "Ken niitä epäilee, kokee karmean kohtalon ja joutuu jäämään Helsinkiin asumaan", vanha viidakon sananlasku.

Four-Person-Pedal-Car

Mutta palataanpa itse otsikon mukaiseen aiheeseen:

Katajanokan Suuri Gai´isti loihe lausumahan, että Hämeentie pitäisi muuttaa kokonaan joukkoliikennekaduksi.

Väsynyttä läppää, sanoisi teini.

Olisin kaivannut aitoja ulostuloja mutta yritetään pärjätä tällä. Samaan settiin olisi kannattanut vaatia samaa karua kohtaloa myös Mäkeläkandulle ja Mannerheimintiellekin. Olisitte saaneet kylän paremmin tukkoon ja autioitumisen nopeutumaan. Kukapa ei asuaisi majailla Katajanokan kaltaisessa elottomassa nukkumalähiössä aitovihreään tyyliin.

Tässä väsyneessä vihervisioinnissa on kyse jonkinlaisesta alkuvuoden provosta. Kaupungin sadat ja tuhannet muttei toivottavasti vielä sadattuhannet virkakyöstit ovat vihreässä paineessa, sillä sitähän uutisartikkelissa mainittu poliittinen paine tarkoittaa. Kyöstit ja erilaiset pienet ja suuret poliitikoksi haluavat elävät jonkinlaisessa symbioosissa toimien kohti "edistyksellistä tulevaisuutta" tai jotain muuta vastaavaa olotilaa. En vielä ole oikein päässyt täyteen selvyyteen tämän symbioosin luonteesta, joten kuulisin siitä mielelläni lisää, jos muilla on enemmän käsitystä mistä siinä on kyse.

Perverssillä tavallahan tässä jengi saa sitä mitä on lähikoulussa paperilappuun numeron raapimalla tilannut eli kurjuutta. Ottakaa se hymyillen vastaan, helsinkiläiset, sitten kun se kunnolla rysähtää päin naamaa.

Vihreämpi tulevaisuus, tyhmemmät naiset(kin).

GreenWorks1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti