perjantai 10. tammikuuta 2014

Kysymys sinulle, Vihreä. Osa 5.

Tässä sarjassa esitämme kysymyksiä Vihreille.

Vihreä, miksipä et hakisi osallistujaksi uuteen tv-ohjelmaan ?

Pääsisit "lähemmäs luontoa", "parempaan aikaan". 1800-luvun leppoisaan tunnelmaan, pois kaikista pärisevistä ja haisevista koneista, tehotuotannosta, sähköstä, juoksevista vesistä (intiaaninimesi voisi olla Running WaterNomore), interin netistä, buukin feissistä ja twittereistä,  jobsin steven keksimistä tökkimisviestimistä. Pukin vanhin poika Joulukaan ei näyttäisi samalta kuin limpparimainoksessa, koska Coca-Colaa ei ole hapattamassa ja sihisemässä arkeasi pilalle. Hammaslääkärin porakin pyörii vain kymmenesosakierroksia siitä mitä nykyisin - kutsu sitä luomutunnelmaksi, koska puudutusta ei ole. 

Sähkö ei tulisi töpselistä eikä vesi hanasta. Olisit onnesi kukkuloilla. Autoja oli yksi kylässä ja sekin paikallisella apteekkarilla (mikä ei lopulta eroa nykytilasta juurikaan, kun otetaan yli 3-vuotiaat romut pois laskuista) Pääsisit siihen tilaan, mihin monet teistä haluavat meidät muutkin ajaa eli kohtalaisen ankeisiin ja alkeellisiin olosuhteisiin täältä länsimaisesta elämäntavasta katsottuna.

Nyt olisi tilaisuus näyttää mihin pystyt. Älä anna tätä tilaisuutta meille taviksille tuhlattavaksi. Hakuaikaa on vielä jäljellä. Tee se. Nyt.

Kiskoisit siellä puulusikalla sitä haaleaa aamupuuroasi ennen veden kantamista muuripataan. Aamukahvia ei ole. Koska viimeksi käytit puuhellaa? Itselläni siitä ei ole edes monta kuukautta aikaa.  Ai raitiovaunulla järjestöduuniin? Lähin kusiputki löytyy tuossa elämäntavassa suunnilleen Pariisista mutta siellä ei spurgut kuse penkeille.

Suosikkityökalusi sirppi ja vasara saisivat muutakin käyttöä kuin olla t-paidan koristeina Dallapénpuistossa ensi kesänä.

Polkupyörä olisi tuorein keksintö. Niistähän te diggaatte. Mankeloit kerran viikossa kylälle suolaa hakemaan.

Ai niin, kasvisruokaa on varmasti tarjolla usein. Mutta muista: älä pakota muita syömään sitä. Pakko maistuu huonosti.

Kuva

p.s. mainostan vielä omaa kyöstien  elämästä kertovaa tositv-formaattiani työnimeltään Oikeudenmukaisuus mainittu. Jos olet kiinnostunut ohjelmaideasta, ota yhteyttä.

2 kommenttia:

 1. Mistä lähtien vihreät ovat halunneet lähelle luontoa, siis asumaan tänne periferialle?

  Olet Tikka ymmärtänyt hieman väärin vihreän "maailman"! Virheän maailman sähkö tulee pistorasioista ja vesi hanoista, koska tuuli ja aurinko "tekevät sähkön" ja vesi otetaan kaivoista, joten eivät nuo ole mitenkään kaukana luonnosta olleet ennenkään

  Mitenköhän muuten asianlaita vihreillä on silloin kun he tarvitsevat sähköä, esim. "lääketieteellisissä hoidoissa", niin kelpaako heille silloin ydinvoimalla tuotettu sähkö vai pitääkö sen olla tuuli- tai aurinkosähköä?

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista KYL.

  Vihreä maailma on niin ristiriitainen ja epälooginen että härnäsin tässä hieman noita kliseimpiä "takaisin luontoon"-tyyppejä. En tiedä onko sellaisia lukijoissa mutta kuitenkin... omaksi ilokseni näitä naputtelen.

  1800-luvun elämän luulisi kelpaavan useimmille Vihreistä. toisaalta taas: en usko hetkeäkään että peruspiipertäjä kestäisi sitä henkisesti.

  Veikkaan että joka ikisellä suomalaisella vihreällä on tietokone, jonkinsortin älypuhelin ja kaikki muutkin laitteet. Vihreälle kelpaa kaikki nykyaikaiset vekottimet, jopa auto kunhan se on jokin vanha Lantikka tai Kleinwagen tai nykyaikainen "ecodynamicshybridbluenaturemotionGreen+2"-malli, noin kärjistäen. Aatetta suojatakseen sillä voi ajaa kumpparit ja villapipo päässä. Näitä maahisia näkee ihmeen usein täällä Helsingissä.

  Lopulta kyse onkin siitä, mistä olen usein kirjoittanut: vihreä haluaa säännellä muiden rahoja, liikkumista ja aikanaan koko elämää.

  Oikeastaan minua kiinnostaisi hakea tuohon sarjaan ihan kokeilumielessä, voisi olla hauskaakin. Olen luontohenkinen kaupunkilais-eräjorma, ja nukkunut metsässä öitä melko varmasti enemmän kuin 10 city-vihreää täällä Kalliossa yhteensä.

  Luontoihminen olen itsekin, muttei sillä ole mitään tekoa Vihreyden kanssa.

  VastaaPoista