torstai 2. tammikuuta 2014

Uusi vuosi, korkeammat maksut

Valtion viimeisin lahja tälle vuodelle, eli veronkorotukset, alkavat nyt näkyä polttoaineiden hinnoissa. Dieselöljyn hintaan on ilmestynyt muutaman sentin lisä. Kiitos siitä Jutalle, Merjalle ja monille muille eteläisessä Helsingissä hengaileville maailmanparantajille. Mikäli en saa neuvoteltua lähiaikoina lisää liksaa itselleni, on minulla käytettävissä omaa rahaani hivenen entistä vähemmän tänä vuonna. Upea järjestelmä tämä hyvinvointivaltio. Ei voi muuta sanoa. Vihertävät riemuitsevat varmaan saavutuksistaan, sillä ostovoiman heikkeneminen alkaa todella näkyä - kiihtyvään tahtiin.

Kevään kolkutellessa jo auton ovia (kyllä, tämä on sitä Jyrkin ja Jutan joskus kaipaamaa positiivista ajattelua) nousevat mieleeni tietenkin jo ensi kesän ajosuunnitelmat sekä auton laittaminen kesäkuntoon. Renkaat menevät vaihtoon nykyisten kesänakkien ollessa jo aidot Silestonet, joista miekkataksissa istuva sinihaalarinen setä, tai kireälle ponnarin kiskonut ja jostain pistoolin saanut täti, antavat lisäverolipun kouraan niin halutessaan. Aidosti tietenkin on vasta talvi aluillaan ja kohta pääsen kiroamaan vajaavetoisen kärryn talviominaisuuksia.

Enemmän kuin verolippu, minua kiinnostaa oma ja muiden turvallisuus sekä auton ajettavuus. Etuvetoisen kanssa matkaa tehdessä tuntuvat vetävät ja ohjaavat pyörät kuluvan aikalailla. Ajan tosiaan kuin vanha nunna, ainakin omasta mielestäni. Konehuoneessa on kuitenkin perushyvät tehot reservissä, joten kaipa sekin vaikuttaa renkaiden kulumiseen.

Mielenkiintoista onkin miettiä, mistä renkaat ostaisin. Ostanko suomi-renkaat, joiden kierroshinta on noin 800 euroa ellen sitten lähde kokeilemaan onneani niin kutsuttujen kiinalaisten tapporenkaiden kanssa. Rengassetin hinta saattaisi jäädä silloin noin viiteensataan euroon. Vai haenko kesäkumit Tallinnasta samalla kun vien auton sinne määräaikaishuoltoon? Siitä ei nimittäin Jutta kostuisi (sic) yhtään mitään. Vastaavasti minä saisin renkaat vähän halvemmalla ja voisin käyttää erotuksen suomirenkaisiin johonkin aivan muuhun.

Esimerkiksi tekemällä baarikierroksen Tallinnassa hyvän pihviravintolan kautta koukaten. Majoitus järjestyy jossain laadukkaassa hotellissa siinä sivussa!

Näen jo mielessäni tämän matkan aiheuttaman hiilijalanjäljen ja tunnen etäisesti vihermiesten halveksuvat katseet selässäni heidän kauhoessaan haaleaa aamupuuroa parin minuutin kylmän suihkun jälkeen.

No, ei se valinta nyt lopulta niin vaikea ole.

Enää on mietittävä vain renkaiden tärkein ominaisuus: väri. Kaltaisellani ekomiehellä on silloin vain yksi vaihtoehto.

Kuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti