torstai 26. syyskuuta 2013

Sain Vihreän herätyksen

Vihreä Usko on minulle yksi elämän suurimpia mysteerejä. Nautin tuon salatieteen ja sen jäsenten tutkimisesta, heidän ajatustensa tarkkailusta ja kultin tempausten ihmettelystä. Itsehän en ole saanut minkäänlaista "herätystä", mitä nyt muutaman kerran väsyneenä herännyt töihin ja vähän useamman kerran herännyt hirveässä krapulassa tosielämään.

Koska kysymys on nyt ja aina uskonnosta, ei tietenkään kukaan voi todistaa mitään suuntaan eikä toiseenkaan. Ainoastaan profeetat ja heidän tietokonekäyränsä tietävät totuuden. Onhan meillä kotimaisiakin Vihreitä profeettoja risupartoinen ja kulahtaneina villapaitoineen. Ulkomailta löytynevät ne Vihreyden kovimmat apostolit.  Heidän nimiään en tunne.

Gaia-kulttia tutkiessani löysin nautinnokseni viime vuodelta Kodin Kuvalehden tekemän artikkelin Riikka Suomisesta. Aidosti kiitos, Kodin Kuvalehti, olette tehneet hyvää työtä kuvatessanne uskovaisen elämää. Eihän se tosiaan ulkopuolisen silmiin herkulta näytä, koska kilvoittelu on jatkuvaa. Toisaalta en minä sitä tuomitsemaan käy, sillä kukin taapertaa tyylillään. Toivoisin, ettei tuota kulttia tyrkytettäisi meille muille mutta se nyt on turha toive. Vihreys on tämän hetken suosituin uskonto Euroopassa. Sen korvannevat aikanaan muhamettilaiset. Pohdinnan paikka onkin, onko jossain Vihreitä muhamettilaisia.... siinäpä yhdistelmä.

Riikka on jo ikänsäkin puolesta sosiaalidemokratin kauneimpia kasvatteja (me ollaan demareita kaikki kun oikein silmiin katsotaan) ja täysin indoktrinoitu varmaan jo kouluiässä, koska muistelen itsekin kuulleeni ensimmäisen kerran näitä vihertarinoita 80-puolivälissä kouluaikoina. "Tsernopili" poksahti, väestö räjähti justiinsa... erona nykyhetkeen ehkä vain se, että jääkausi oli silloin tulossa tai niin se opettaja ainakin sanoi.

Nyt on hieman eri kaiku askelten;  pukkaa lämpöä, trombia ja kohta varmaan zombeja. Se mikä ei muutu on, että ongelmat tulevat "pian" (vaikka siirtyvätkin aina vähän eteenpäin) ja ratkaisu näihin ongelmiin löytyy kultin jäseniltä, joilla nykyään on verotusoikeus. Artikkelin huvittavana yksityiskohtana Riikka kertoo, että asuessaan vuoden Etelä-Ruotsissa, hän ei juurikaan liikkunut siellä, koska ei voinut matkustaa autolla. Jäi monet hienot paikat näkemättä varmasti, sillä auto, sillä kulkee kaikki. Jotkut muistanevat tuon vanhan mainoslauseen.

Uskon, että tuolla Ruotsissa suoritetulla kilvoitusharjoituksella Riikka kuitenkin nousi pari tasoa lähemmäs Gaiaa ja sai ehkä karismapisteitäkin alan piireissä. Huvittavintahan kultin jäsenissä on itselleni aina ollut se, että siihen ilmeisimpään ekotekoon, eli lisääntymättä jäämiseen, he eivät itse pysty. Hivenen kliseistä vihertelyä on, että asutaan Käpylän puutalossa tai vastaavassa - ja saarnataan muille miten elää. Itselläni ei esimerkiksi tässä elämässä riitä rahat asua puutalossa lähes keskellä Helsinkiä. No, kuten muillakin uskovaisilla, on Riikallakin selitys valmiina ja voitte lukea sen artikkelista.

Joka tapauksessa: suosittelen ilmastonlämpimästi kaikkia lukemaan tästä linkistä pdf:nä latautuvan tarinan.

Gaian siunausta teille kaikille ellei peräti Gaian terve!

5 kommenttia:

 1. Ai saatana... Ilkka Suomisen tytär. Muistan kun Ilkka meni Alkon johtajaksi niin silloin ihmettelin että miten oikeistopuolueen pomo voi mennä monopoliliikkeen vetäjäksi. Mutta täähän nyt siis vaan todisti, että Sekoomuksessa on oltu kommareita jo iloiselta 70-luvulta asti. Isänsä oli kommari joka uskotteli olevansa oikeistolainen säilyttääkseen sisäisen mielenrauhansa. Tytär on aidosti kommari, joka säilyttää sisäisen mielenrauhansa uhraamalla äiti-Gaialle sielunsa.

  Vittaker sentään miten sairasta sakkia.

  VastaaPoista
 2. Heräävätkö nämä koskaan? Toivottavasti Eerosta ei tule äidin kaltaistaan!
  Ai että margariinirasian kansi(kin) kuuluu metallijätteisiin! Kyllä tuolla kierrättämisellä anemaksut hoidetaan... Ei voi muuta sanoa kuin voi sviddu!

  VastaaPoista
 3. Suurin osa herää, uskon niin. Viimeistään siinä vaiheessa kun lisääntyvät ja hommaavat asuntolainan ja huomaavat että auto on länsimaisen elämäntavan kauneimpia ilmentymiä koska se antaa vapautta ja aikaa..... mutta sitten on nämä syvähöyrähtäneet jotka jatkavat viher-evankeliumin julistamista hautaan saakka. Se heille sallittakoon sinänsä, ongelma on, että heillä on nyt jostain syystä liikaa valtaa vaikuttaa meidän muiden elämiin.

  uskomattoman hieno artikkeli kertakaikkiaan. kaipaisin vielä syvempää luotausta jossa pohdittaisiin miltä tuntuu elää syyllisyydessä ja tuskassa sekä kokea lähes kaikki ympärillä olevat vihamielisenä ja vääräuskoisina... se on varmasti raskata elämää. mutta Gaia palkinnee uskossaan vahvat.

  VastaaPoista
 4. Mietin sitäkin tekevätkö vihreät jonkinlisia katumusharjoituksia. Jos vaikka joskus erehtyy ostamaan hampurilaisen tai se jukurttipurkin kansi menee väärään jätteeseen. Onko silloin edessä viikko nälkäpaastoa tai onko maksettava "avustusjärjestöille" lisää rahaa. Itsesyytösten täytyy joillain olla kovia.

  Riikka jo lapseni väänsi kämpästä lämpöjä pois. niin kova oli tuska Äiti Maan puolesta.
  No Riikka voi nyt ilokseen todeta että sillä oli vaikutusta, talvi tulee tänäkin vuonna.

  VastaaPoista
 5. Jos ei tunnusta Suomessa uskoaan sosiaalidemokraattiseen hyvinvointivaltioon voi tie "piireissä" katketa aika nopeasti.

  Kaipaisin lisää tälläisia viherkommareita luotaavia kirjoituksia.

  VastaaPoista