sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Tämä on ryöstö

Aina kun kuulen Jutan (tai kenen tahansa vastaavan vasurin) sanovan sanan "oikeudenmukaisuus", muistan mistä siinä on kyse. Annetaan suomalaisen autoverotuksen puhua omasta puolestaan. Esimerkkinä käy uusien Range Rovereiden hinnasto.

Untitled-1

2 kommenttia:

 1. Ensiksisin me pelastamme maailman olemalla esimerkkinä koko maailmalle... Oho, nyt taisi tulla lainaus väärältä puolelta?

  Koko helvetin päästöihin perustuva autovero on sinäsä omituinen asia siten, että enemmän polttoainetta kuluttava tuottaa enemmän veroja valtiolle.
  Autoliiton mukaan (vuosia vuosia sitten) 10 % vähennys yksityisautoilussa tekee välittömästi 250 miljoonan euron loven valtion kassaan - puhumattakaan välillisistä menetyksistä! Olettaisin tuon summan olevan tänä päivänä huomattavasti suuremman?
  Kun tämä käyttömaksu muuttui päästöperustaiseksi ja vanhoissa auton kokonaispainoon perustuvaksi niin se sai aikaan sen, että harrasteautoni ei ole enää läpi vuoden liikentessä, jolloin valtiolta jää polttoaineveron lisäksi saamatta mm. vakuutusmaksuverot yli puolen vuoden ajalta.
  Mutta maailma pelastuu... ja ilmasto jäähtyy...

  VastaaPoista
 2. Niinpä. Yhä hullummaksi käy. Kokonaismassaan perustuva verotus on täysin mielivaltainen keksintö.

  Pravda tervehdii työviikkoa aloittelevaa karmealla uutisella. http://www.hs.fi/kotimaa/Autoilijoille+suunnitellaan+tiemaksua+-+kilometri+maksaisi+kuusi+sentti%C3%A4+/a1378011002952

  Ei hyvältä näytä.

  VastaaPoista