perjantai 20. syyskuuta 2013

Hyvä palkka

Viikon työt ovat ohi, on aika siirtyä vapaalle. Jotenkin onnistuin nettiä selatessani eksymään jollekin "naisten valituspalstalle", jossa pohdittiin hyvää palkkaa.

Sieltäpä tarttui näkökenttään kommentti, jota kirjoitettaessa ainakin tuntipalkka on ollut varmasti kohdallaan.

Image

On tämä, jumalauta, hullu maa. Kuvan tytsy valittaa, vaikka moni tekee Suomessa kuukauden töitä saadakseen saman näppiin, mikä nopealla arviolla vastannee noin 1600 euron kuukausituloja.

Mutta kuten yleisesti tiedossa on, niin valtiohan sen kaiken maksaa. Ei siis mitään hätää. Rahaa on. Taikaseinästä saa tarvittaessa lisää.

4 kommenttia:

 1. Ristus sentään. Miksei se isä maksa niitä päivähoitomaksuja? Miksi minun pitää osallistua jonkun toisen orgasmin jälkihoitoon?

  VastaaPoista
 2. Ettei olis vähän samanlainen tilanne kuin sen yhen Riikan kanssa, jonka fuckbuddy karkasi uusille apajille Saksaan. Oli tai ei, niin aika kovatuloinen tyyppi. 1100 euroa kuussa tekemättä mitään. Alkaa jo houkutella, etenkin jos vois asua jossain hevonkuusen korpimökissä ilman stressiä duunista ja työmatkoista.

  En minäkään tajua miksei ihmiset elätä itse lapsiaan.

  VastaaPoista
 3. Tuossa on varmaan se että jos asuu vuokralla niin se ainakin hesan seudulla on sellainen että normaali työttömän perusturva ei riittäisi edes sen maksamiseen. Normaali työttömän turva jos asuu omassa kämpässä taitaa olla aika pieni, jotakin 500 euron luokkaa.

  Mitenhän homma pitäisi ratkaista siten että ihmiset vekaroineen eivät joutuisi heitteille ?
  Vanhempien luokse asumaan lapsen kanssa ?

  Kumitontun kysymys on aiheellinen, mutta jos isukki on rahaton, tai joku afrinkan kasvatti joka on päättänyt vaihtaa naista.

  VastaaPoista
 4. Siinäpä onkin se suurin kysymys: mitäs näille ihmisille sitten pitäisi tehdä tai jättää tekemättä. Siihen minulla ei ole vastausta. Tietty yks vaihtoehto on että jokainen on omillaan ja lapset vaikka katuojassa. sehän on ihan yleismaailmallinen malli.

  Lapsen osahan se karuin on, ainoa oikea ratkaisu olisi, etteivät olisi alunperin syntyneetkään, koska puitteet elämiselle on jo lähtökohtaisesti huonot täysin tukien varassa elävän yh-äidin kanssa.

  Jos ihminen saa toista tonnia tukia kuussa, kaikki asuminen ja peruslaskut maksetaan ja saat vaikka silmälasitkin sossusta ja satasten arvoiset lastenrattaat.... kyllä siinä vaiheessa töihinmeno pikkupalkalla tai vaikka vähän isommallakaan, sanotaan noin 1800 euroa kuussa, josta taitaa jäädä jotian 1400 näppiin, on hölmöläisen hommaa. siinähän menettää kaiken vapaa-ajan ja joutuu ehkä hikoilemaan huonossa seurassa tympeissä hommissa.

  no itse uskon että työ lisää työtä ainakin jossain määrin ja pitää ihmisen kuosissa. rutiinit ovat hyvästä.

  VastaaPoista