tiistai 10. syyskuuta 2013

Länsimainen tyyli

Mielenkiintoinen koe siitä, miten ainakaan maantieteellä ei ihan hirveästi voi selittää sitä, miksi jokin porukka menestyy ja toisen menestys jää, nätisti sanoen, vähän heikommaksi:

Otetaan kaikki saksalaiset ja pannaan niille aita väliin.  Toinen puoli saa aikaan Trabantin ja toinen Mercedes-Benzin.

Tämä koe lienee jo tehty, tai jotain tuttua siinä on, jos pieni karrikointi sallitaan.

Niall Fergusonin mielenkiintoinen parikymmentäminuuttinen luento länsimaisen elämäntavan vauraudesta ja ylivoimasta muihin nähden.  Ei suositella Vihreille eikä vasureille, sillä te ette pidä tästä, mutta muille kyllä. Vaihdantaa, kilpailua ja kaupankäyntiä, ideoiden vaihtamista ja uuden etsimistä -  myös entisen tilalle, vaikka se tuntuukin joskus hieman turhalta. Ja tietenkin se, että  mitä ikinä tehdääkin niin tehdään se kunnolla ja opitaan virheistä. Oikeus omistaa, ehkä se tärkein kaikista.  Länsimaat rulettaa. Vapaus on parhautta.

Ja huvittavinta minusta on ollut jo vuosia, että tämä kaikki täytyy nähtävästi tuhota meidän länsimaisten toimesta.

Mutta eipä anneta periksi ihan vielä, eihän.

2 kommenttia:

  1. Meitä tuhoaa "sisältäpäin" parasiitit, jotka ovat väritykseltään vihreän punaisia tai päinvastoin? On myös muun "lajin" parasiitteja ja nämä ruokkivat EU:ssa muita "isäntiä" mm. vakuudettomilla lainoilla!

    Muuten, kuulin sellaista, että Suomen voitto Kreikasta koripallossa kuului lainaehtoihin ja Kreikka kuittasi ainakin 100 milj.€ lainanlyhennyksen tällä tappiolla!

    VastaaPoista
  2. Mädättämällä sisältä päin saa vahvankin systeemin hajoitettua.

    VastaaPoista