sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Jalka kipeä ja veto pois

Onhan se uskomatonta. Miten vuodesta toiseen, kaudesta toiseen, muiden ihmisten elämiä pilaavat hahmot luikkivat karkuun siinä vaiheessa, kun paska rapsahtaa päällä olevan tuulettimen pintaan.

Milloin on jalka kipeä, milloin loppuu veto. Raukat. "Loppui veto". Tässä maassa on aika monta tavallista ihmistä, joilta on jo "loppunut veto". Ja nämä vastuuta kantavat pinokkiot luikkivat karkuun ja jättävät toisille maksulapun käteen tilanteessa, jossa se maksaminenkaan ei enää riitä, koska rahaa ei ole eikä sitä lisää tule. Ei sillä, että näitä "vaikuttajasankareita" kukaan kaipaamaan jäisi, mutta se vastuu omista mokista... se näiltä tyypeiltä on puuttunut aina. Ja sehän se mahdollistaa muiden ihmisten asioiden huolettoman pilaamisen.

Minultakin on hieman veto pois. En tekisi enää päivääkään töitä, ellei se olisi aivan pakollista. Minulta Suomen päättäjät ovat vieneet uskon tulevaisuuteen, toivon paremmasta, sokaisseet huomisen, jota ei ole. Kädessä on vain se maksulappu ja tieto siitä, että ensi vuonna minulla menee tätä vauhtia yhä huonommin, aivan sama mitä teen.

Ei Suomi sovi ihmiselle. Tämä on lammasten maa, jossa vaalikarja ohjataan yhä uudestaan äänestämään kurjuutta itselleen. Silläkään ei ole mitään merkitystä, tuleeko nyt uudet vaalit vai ei, koska jaettavana on vain lisää niukkuutta. Eikä niitä vaaleja tällaisessa pellevaltiossa edes järjestätä, vaikka tilanne sitä vaatisi.

Tilanteessa, jossa karvalakkimallin neliveto maksaa  lähes 100 000 euroa ja lahden takana 39 000 euroa on vain toivottava, että jokainen joka kykynee, lopettaa työnteon ja maksamisen tänne heti huomenaamuna (ei koske virkakyöstejä, tietenkään). Tai muuttaa tosiaan sinne Ruotsiin. Tai Venäjälle. Touhuun saadaan muutos vasta, kun maailman ehkäpä suurimmalta rosvojoukolta loppuu rahat.

Eikä sitä tapahdu nähtävästi tätä vauhtia koskaan.

Itseasiassa tuntuu, että monilla on oma etu mennyt Suomen edun edelle.

 

2 kommenttia:

  1. Niinpä. Jos jostain tulis täysipäinen ihminen ja katselisi tätä touhua nin mahtasis ihmetellä. Mä en jaksa sitäkään. Tosin monasti o tullut mieleen sellaisia pikkujuttuja kuin lastenlinnan rakentaminen. Tai pohjoisen jokien valjastaminen. Tilasivat oikeet amerikan kaivurit tekeen töitä. Isot Marion konekset. Ne vasta maksoivat. Ja teitä asvaltoitiin urakalla. Katuvaloja laitettiin. Jotta silleen. Nyt ne o menneitä aikoja. Vähän kuin kuulennot. Mä katsoin vaarivainaan kanssa telkkarista kun amerikan pojat tallas kuun pinnalle. Hieno hetki. Tuntui että tulevaisuus alkoi sillä hetkellä. Se oli silloin se.... Ja nyt. Taika raukesi, hevoset muuttuivat hiiriksi, vaunut kurpitsaksi... Kekkonen, tule takaisin ja sano taikasanat; Saatanan tunarit!

    VastaaPoista
  2. Kieltämättä jonkinlaista alamäkeä tässä mennään monellakin tasolla.
    Yllätti tänään, että Tuusulanväyläkin on helkkarin heikossa kunnossa. Etenkin motarin loppu Tuusulan puolella on kuin pommituksen jäljiltä. Ja semmoseks se jääneekin vielä pitkäks aikaa.

    VastaaPoista