tiistai 1. huhtikuuta 2014

Hyvä signaali

Jyrki Käteisen johtama hallitus lähettää alamaisilleen hyvää signaalia. Täytyy todeta, että Helsingin Totuudellisten Sanomain välittämänä signaalissa on kyllä harvinaisen vähän kohinaa.

Vai mitä sanotte seuraavista:
hallitus aikoo palkata viisi uutta avustajaa nyt lähtevien vasemmistoliiton viiden avustajan tilalle. Hallituslähteistä vahvistetaan, että jokainen puolue saisi uuden avustajan, myös vihreät, kristillisdemokraatit ja Rkp, vaikka niille ei ole tulossa lisää tehtäviä

tai:
Arhinmäellä on nyt kolme avustajaa ja Kyllösellä kaksi. Heidän palkkakulunsa sivukuluineen ja lomakorvauksineen ovat vuodessa noin 420 000 euroa.

Siis viiden (5) ihmisen?  Nyt ymmärrän erityisten avustajien laulun hyvinvointivaltion tarpeellisuudesta aivan uudella tavalla. Ei edes kolme avustajaa auttanut Puavoa, kun piti ministerinä päissään matkustella pitkin Vennäänmaata.

Entäs:
Valtioneuvoston kanslian laskelman mukaan kahden ministerin, yhden valtiosihteerin ja viiden avustajat palkkakustannukset sivukuluineen ovat yhteensä noin 812 000 euroa vuodessa eli noin 68 000 euroa kuukaudessa.

Verokarhu lähettikin juuri ilmoituksensa minulle postitse. Tiedän mihin tarkoitukseen rahani menivät. Ja menevät.

Mutta ei tässä vielä kaikki:
Avustajien palkat vaihtelevat 4 500 eurosta 6 500 euroon kuussa. Korkeinta palkkaa saavilla on ylemmän korkeakoulututkinnon lisäksi yli 12 työvuotta.

 

Nuo ovat siis euroja. Eivät Italian liiroja.

Touhu on kiteytetty runollisesti jo aiemmin, tosin ei minun toimesta. Muistelkaamme hetki menneitä:
Hyvinvointivaltion suuri lupaus onkin hyvän elämän edellytysten mahdollistaminen kaikille – taustoihin katsomatta. Kun kommunistisissa valtioissa rakennettiin turvallisuutta epävirallisten, henkilökohtaisten verkostojen varaan, jäi niistä joku aina vaille. Sama ongelma koskee markkinaliberaaleja yhteiskuntia, joissa heikot julkiset rakenteet korvautuvat liian usein rikollisuudella.

 

Se mikä tuosta jää kertomatta on, että se mahdollisuus toteutuu vain jos saat duunia julkiselta puolelta puolueen avulla - taustoihin katsomatta.

Hyvää yötä, Suomi.

Julkistyöllisyys

 

4 kommenttia:

 1. Olenkohan väärällä alalla?

  VastaaPoista
 2. Mahdollisesti.... minä ainakin olen. Olenkin ajatellut hakea ministerin avustajan ammattitutkintoon vielä näin aikuisiällä!
  SDP:n jäsenhakemusta tässä täyttelen....

  VastaaPoista
 3. Älä nyt Tikka ole vaatimaton, vaan suoraan erikoisammattitutkintoa suorittamaan. Jäsenkirja auttaa vaikka tutkinto ei vastasikaan tehtävää!

  VastaaPoista
 4. Keski-iän kriisissä olen viime aikoina miettinyt josko lähtisi kouluttautumaan uudelleen johonkin aivan muuhun hommaan kuin nykyiseen.
  Laatikon ulkopuolella ajatellen näen jo itseni pienen itäsuomalaisen kunnan kantakuppilassa ja arkisin toimin pienkonekorjaajana jossain pikkupajassa (jos sellaisia vielä on)

  VastaaPoista