perjantai 6. syyskuuta 2013

Persujen tasa-arvoa

Olen jo äänestämisen lopettanut, eikä tällainen yleismaailmallinen demariasenne ainakaan lisää intoa alkaa taas äänestämään.

Asevelvollisuuden vastustajat perustelevat kantaansa tasa-arvolla – unohtaen, että yleinen asevelvollisuus on nimenomaan tasa-arvoinen tapa toteuttaa maanpuolustusvelvollisuus

Se on tasa-arvoinen kaikille miehille ja naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen hakeutuneille naisille. 

Toteaa Jussi Niinistö.

Mutta niinhän se on, että kaikki ovat tasa-arvoisia, jotkut vain ovat tasa-arvoisempia kuin toiset.

 

7 kommenttia:

  1. Onko maanpuolustus mielestäsi tasa-arvokysymys? Minun ymmärtääkseni tasa-arvoa tärkeämpää on tehokkuus.

    Keskeinen ongelma on siinä, että minun nuoruudessani sivareita epäiltiin kysymällä "mikä on ongelmasi - etkö ole isänmaallinen?". Omien tietojeni mukaan Saksassa on käynyt niin, että asevelvollisuuden suorittaneilta miehiltä on kysytty, että "mikä on ongelmasi - oletko joku sotahullu?". Eikä tämä ole mikään vitsi vaan ihan oikea todellinen ongelma.

    Mutta olen muutoinkin tässä vähitellen ruvennut miettimään, että onko tätä maata järkeä puolustaa, kun katsoo mikä on politiikan meno ja kansan tavoite. En ihan oikeasti osaa enää sanoa, haluaisinko itsekään puolustaa näitä kanssa-asujia. Omaa torppaa kyllä, mutta muista en ole niin varma.

    VastaaPoista
  2. Tasa-arvokysymys ehkä sitä kautta että päästäisiin tehokkuuteen, jos nyt vähän sanoja viilataan. Pakko on huono motivaattori. Jos ei muuten saa porukkaa johonkin hommaan kuin pakolla, voi miettiä onko sen homman teettäminen kovin tarpeellista tahi järkevää alunperinkään.
    Tehokasta ei voi olla sukupuoleen perustuva orjuus ja pakkotyö vaan aito motivaatio kuten oikeastaan kaikkeen muuhunkin hommaan, oli homma mikä tahansa. Sotimisesta innokkaita riittää kyllä kun edut pannaan kohdilleen, palkka ja muut sellaiset asiat niinkuin muissakin töissä. Voisin ehkä itsekin (en aivan varmasti voisi jos totta puhutaan) vielä hapantua jossain kasarmilla tekemässä jotain jos saisin siitä korvauksen hyvillä ehdoilla, mutta orjaksi en lähde enää, kerta riittää tässäkin lajissa.

    En minä silti mitään addresseja allekirjoittele, enkä yöuniani menetä. Asia, koko maanpuolustus, on minulle henkilökohtaisesti lähes merkityksen. Joskus vain idioottimaiset mielipiteet mediassa ylittävät ärsytyskynnyksen.

    Mielestäni nykyisen Suomen valtion puolustaminen vaatii jo jonkinmoisia perusteluja.
    Itse en niitä enää keksi. Mieti nyt.. samassa poterossa jyrkikäteisen kanssa torjumassa Jutan uusia unelmia uhkaavaa vihulaista ja puolustamassa monikulttuurista Suomea joka jo hallitusohjelmassakin kuuluu kaikille. Kai "kaikkiin"lasketaan myös vihulaiset. Poterossa tietty vielä tupakointikielto ettei terveys mene ja ajoneuvona on hiilijalanjäljeltään pienin laite eli fillari.

    Rajat auki vaan ja kaikki tänne niin tosielämä painaa reset-nappia Gaia-sotureillekin, kun se monikulttuurisuus iskee sellaisena kuin sinä sitä olet ansiokkaasti kuvaillut, eli että niitä kulttuureja todella on monta samalla alueella eikä kellään ole kivaa....niin saadaan jotain tolkkua tähän touhuun.

    Ei Suomessa ole kuin erivärisiä demareita enää. Turhaa hommaa koko äänestäminen.

    VastaaPoista
  3. "“mikä on ongelmasi – etkö ole isänmaallinen?”"
    samaa kysyttiin kyllä kun minäkin olin kutsunta(pakko-otto)ikäinen, en usko tuon asian vieläkään muuttuneen miksikään. Sitä pitäisi oikeastaan kysyä nuoremmilta jotka ovat vasta astumassa palvelukseen (pakkotyöhön), eli onko meno muuttunut.

    Sanoilla on iso merkitys mielikuvien rakentamisessa. Pakko voi muuttua velvollisuudeksi ja niin edelleen. Onhan monikulttuurisuuskin rikkaus vaikkei sitä mistään huomaa. Väkivaltainen ideologia tunkee Eurooppaan rauhanuskontona ja leposide on leppoisampaa kuin pakkopaita. Lopulta kai kaikki sodat ja ideologiset taistot käydään ihmisten mielissä.

    Tavallaan mielenkiintoisinta onkin maanpuolustustahto, tai sen puute.
    mitä puolustaisin itse henkeni uhalla? no ehkä läheisiä ihmisiä mutta en mitään materiaa, en valtiojärjestelmää, naapureita, tuntemattomia suomalaisia, kesämökkiäkään jos joku vihulaisvaltio hyökkäisi... tärkeät ihmiset mukaan ja so long Suomi, on noita muitakin paikkoja elellä jos täällä alkaa tankit vyöryä kaduille.

    miksikö näin. sitä en ole juurikaan miettinyt mutta tämä suunta on kehittynyt vuosien varrella. Ehkä asiaa pitäisi oikein pohtia jonakin iltana olutlasin ääressä, palata perimmäisiin kysymyksiin. "mitä Suomi minulle merkitsee".

    VastaaPoista
  4. Ehkä suomalaisuus kiteytyy mulla tähän kieleen ja joihinkin maisemiin, semmosiin hetkellisiin tunnelmiin kalareissuilla koskenrannassa pannukahvia juodessa kun missään ei ole ketään ja tuuli humisuttaa kuusimetsää, vesi virtaa ja aika on pysähtynyt.

    On ulkomailla aina vähän jollain tapaa orpo olo kun jengille ei voi puhua suomea. Ulkomaalaiselle kaverille alan joskus puhua innoissani suomeksi ja tajuan ettei kaveri ymmärrä hittoikaan... on vaihdettava englantiin.

    Parasta on ollut huomata, että joka paikassa tavalliset ihmiset elävät tavallista arkea. on ongelmia ja ilonaiheita niin kuin täälläkin ihmisillä on, töissä käydään ja eletään. Mikä ihme tästä paikasta tekisi niin erikoisen että tämän takia kuolla kannattaisi.

    VastaaPoista
  5. "samassa poterossa jyrkikäteisen kanssa torjumassa Jutan uusia unelmia uhkaavaa vihulaista ja puolustamassa monikulttuurista Suomea joka jo hallitusohjelmassakin kuuluu kaikille"
    Niin ja todennäköisesti joutuisimme puolustamaan Kreikkaa ja Espanjaa, että EU ei hajoaisi ja samalla Suomi pelastuisi!
    Luuletko, että Jutan ja Jyrkin kanssa voisi olla samassa poterossa? Todenäköisesti sitä loikkaisi joko vihollisen puolelle tai sitten vahingossa ase voisi laueta omia kohti!

    VastaaPoista
  6. omien upseerien tappaminen on erikoinen sotahistorian sivujuonne, sille on enklanniksi oma termikin
    http://en.wikipedia.org/wiki/Fragging

    En kyllä näillä näkymin osallistu minkäänlaiseen sotimiseen tämän maan joukoissa vaan mahdollisuuksien mukaan poistun paikalta.

    ei tässä Suomen touhussa ole enää mitään järkeä. harva se päivä keksitään uusia kieltoja ja rajoituksia. taas on jostain löytynyt joku virkamies tyhjää toimittamaan.
    http://www.hs.fi/kotimaa/Tulli+kielt%C3%A4%C3%A4+viinan+terminaalikuljetukset++varustamot+eiv%C3%A4t+viel%C3%A4+ryhtyneet+toimiin/a1378445171650?ref=tf_iHSisboksi300-artikkeli&jako=eddb92bc93cbb308a7bc9b310d059a5f

    toi "oma käyttökin" on yks vitsi, mitä hemmetin merkitystä sillä on EU-aikana vaikka toisin 10 000 tölkkiä ja rakentaisin niistä talon. se voi olla mun "oma käyttö".
    vaan eipä se virkakyöstille sovi.

    VastaaPoista
  7. Olenkohan ainoa joka joskus kelailee Käteisestä ja Juttiksesta ikään kuin niin, että nuo hahmot eivät ole todellisia. Tarkoitan sitä että ne eivät tunnu kanssaihmisiltä vaan enemmän semmoisilta tv-sarjan tyypeiltä joita joku esittää. Esmes Käteisestä paistaa läpi vahva savon murre, jota kaveri huonolla menestyksellä yrittää peitellä.

    Mietin joskus käyvätkö tuon tason tyypit jossain esiintymiskoulutuksissa tai vastaavissa. Kuitenkin aitous tekee ihmisestä ihmisen ja yksilön. Antaisi vain kunnolla tulla savvoo ulos ja kovvoo, hittooko tuota piättelemmään ku se ei taho onnistuu kunnolla.

    Juttis vaikuttaa koko ajan siltä että se lukis jotain tekstiä tai puhuis jonkun toisen sanoja, ja varmaan se takuuksineen aika pihalla onkin noissa piireissä jossa muukin asia painaa kuin puolueen nuorisoseuran jäsenyys.

    Jokatapauksessa mitään aitoa, lämpöä tai karismaa ei kummassakaan ole.
    Harmittaa, sillä ties miten mukavia ihmisiä, ehkä. Pitäs riipasta kummanki kanssa erikseen perushyvät jurrit ja jutella mukavia. sit tietäs millasia ne on.

    VastaaPoista