maanantai 2. kesäkuuta 2014

Kyöstin siunaus

Monet suomalaiset ovat kuulleet niin sanotun papin aamenen. Nyt onkin oltava viinarallissa tarkkana, koska kyösti saattaa kysyä juhlajuomaa hakevalta tai muuten vaan viinanpirulle persommalta kaverilta, mikä onkaan vihkipapin nimi. Jos ei papin nimi mieleen sadamassa juolahda, saattaa tarkastajaköpi lähettää perään jälkivero-lipukkeen. Kyöstiä "sylettää" niin maan perusteellisesti, koska hänellä ei käytännössä ole mitään valtaa päättää yksittäisin viinarallilaisen ostoksista ulkomailla eikä lopulta siitäkään, mihin tämä oman elämänsä sankari juomansa kippaa. "Ken terveyven rahoittaa, se kaikesta päättää", sanoo jo vanha viidakon sanontakin.

Kuten tiedetään, ei köpi-koneistoa närästä mikään muu niin katkerasti kuin se, ettei kontrolli kaikista haaveista ja jumalattomasta yrittämisestä huolimatta ole vieläkään totaalista. Vielä pystyy lipsumaan koneiston silmien ohi hetkittäin, vielä pystyt tekemään ostoksia ulkomailta vaikka netissä vaarat vaanivat, lentokoneet putoilevat muilla mailla, laivat uppoavat... Suomalaisen virkamiehen sitkeästä vastustuksesta ja holhouksesta huolimatta - Vapaus Elää.

Viinakin alkaa olla jo niin last season ja muotitietoisemmat ovat minun laillani huomanneet, että reilu 3 euroa puolentoista litran limsapullosta alkaa olla naurettavaa pelleilyä. Cityhipsterit ja muut kipsterit sekä minä aloitamme heti huomenna limsarallin.

Virkakyöstin heikko huuto kaikuu Kallion kaduilla "ei kukaan limpparia tarvitse, juokaa vettä." Nauramme tälle ääneen samalla kun kaarramme ruosteiset Hiacemme kohti Länsisatamaa. Linkistä aukeavan tarinan protagonistia on tunnustuksen saamiseksi pehmennetty kuukauden tutkintavankeudella. Syytteet on rapsumassa ainakin törkeästä veropetoksesta. Kuten jo aiemmin kirjoitin (Suomalainen hyvä Stasilainen. 27.5.2014), kävi käry tässäkin osittain tarinan sankarin omalta asiakaskunnalta saatujen vihjeiden perusteella. Oletettavaa on, että joku on saattanut raivata tullikyöstien avulla pahan kilpailijansa pois rallimarkkinoilta, mene ja tiedä.

Sitäkään en tiennyt, että kansanterveydellisillä syillä perusteltua makeisveroa on kerätty vuodesta 2011. Oikeastaan ei yllätä yhtään, että kyseessä onkin varsin uusi kepinisku kansalaisille, jotka vielä luulevat voivansa itse päättää mihin rahansa käyttävät. Tällaiset ajatukset on kitkettävä kuluttajilta armotta pois. Sääliä ei silloin tunneta eikä armoa anneta: kaikki, toistan, kaikki raha on valtion rahaa ja mitä et saa Suomessa käytettyä, olet sinä tukena valtiolta saanut. Ulkomaille tuet vievä syyllistyy petokseen. Ne ulkomaat.... ne on niitä veroparatiiseja ne. Älkäätten ikinä niissä käykö.

Aamen, sanoi entinen pappi kun kossun rippileirillä korkkasi.

6 kommenttia:

 1. 67-vuotias Hiace-mies tulee saamaan teoistaan todella ankaran rangaistuksen. Veikkaan, että ehdotonta tulee vähintään kaksi vuotta. Mikään ei ole niin väärin, kuin varastaa valtiolle kuuluvaa rahaa. Niiden hassaaminen virkatyönä sen sijaan on laillista ja kannatettavaa toimintaa.

  VastaaPoista
 2. Hintojen nousu on tässä maassa sitä luokkaa että viinan ja limun ynnä autonosien lisäksi sieltä pitäisi tuoda kaikki kuviteltava. Tai sitten sijoitettava itsensä sinne kyöstien ulottumattomiin.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommentista, VH!.
  Kuukauden tutkintavankeus kuulostaa näin maallikon korviin aika kovalta. No, sinä aikana ukko on pehmentynyt varmasti.

  VastaaPoista
 4. Joppe, meikäläinen on tuon vironrallin vienyt jo aika pitkälle. Hyvin harvoin ostan Suomesta muuta kuin poltoainetta ja ruokaa tai olutta.

  VastaaPoista
 5. "Hiace-miestä" ja kumppaniaan "Transit-miestä" onkin jo rangasitu tässä muutama vuosi sitten nostamalla pakettiauton käyttövoimavero pilviin. Että laittakaa vaan ne pakettiautot hyötykäyttöön.

  Juuri tänään kuulin yhdeltä kollegalta, että ovat alkaneet satamassa punnitsemaan ihmisten henkilöautoja paluumatkalla ja vaatineet poistamaan ylikuorman kyydistä.

  Kyllä virkamies keinot keksii...

  VastaaPoista
 6. Totta, verohan nousi. Voi jessus en muistanutkaan tuota tosiasiaa. Punnitusta olen kuullut käytettävän ja ylikuormasta rapsahtaa sakot, oli syy mikä tahansa. kyseessähän on klassinen neukkutyylin kyykytys; kyöstiä harmittaa ja jottain tarttis tehrä; pannaanpa siis sakot-

  VastaaPoista