keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Avaruusveljien yliopistoissa

"Klassisessa akupunktiossa huomioidaan myös universaali energia", lukee eräänkin akupunktiofirman sivuilla. 

Skeptikon elämä on raskasta. Nykyajan tietotulvassa tulee ähky, eikä aina kertakaikkiaan jaksa ottaa selvää joka ikisestä asiasta. Välillä asioiden on annettava vaan olla. Nyt kun olen sairastunut krooniseen tautiin, olen joutunut mietiskelemään monenlaista uutta ja vanhempaakin juttua jo senkin takia. Taudin oireita helpottaakseni annoin akupunktion miettimiselle aikaa muutaman sekunnin. Kysehän on uskomushoidosta, jossa ki-energiakenttiä ohjaillaan tökkimällä ihmiseen neuloja. Reipasta toiminta, sano!

Ihminen ei toimi järjellä vaan fiiliksellä. Nyt kun olen tuttavapiirissä kartoittanut akupunktio-kokemuksia, on muutama kokenut saaneensa apua siitäkin. Mikäpä siinä, ihmiset kokevat ihmeellisempiäkin asioita.

Olen tässä asiassa valmis kokeilemaan huuhaata akupunktion verran. Mutta en yhtään enempää.

 

 

5 kommenttia:

 1. Jos joku auttaa vaivaan, niin sehän on ihan sama mitä se hoito on. Vaikka kuumia kiviä tai homeopatiaa.

  VastaaPoista
 2. Lopulta joo, mutta noissa uskomushoidoissa liikkuu aina raha ja se mikä sen auttamisen tunteen aiheuttaa jää sitten epäselväksi. se ei auta mitään että joku tökkii neuloja sormiin tai korviin. voi siitä tulla hauskoja fiiliksiä ja kuumotusta mutta energiakenttiä se ei liikuta.

  vois tota silti kokeilla. olen miettinyt jopa kannabiksen käyttöä lääketarkoituksessa. ei se muuten kiinnosta ollenkaan mutta siitäkin ihmiset kokevat saavansa apua moniin vaivoihin. no toki murheet helpottaa kun päätänsä sekottaa. se onnistuu ihan alkoholillakin.

  VastaaPoista
 3. Muistan lukeneeni jostain että akupunktiota on tutkittu ja se todella toimii. Toki millään pisteillä ja muulla ei ole mitään merkitystä. Riittää että tökkii neuloja ympäriinsä, sinne tänne.

  Jos muistan oikein niin neulojen aiheuttamat vammat ovat niin pieniä että kipua ei niistä tunnu, mutta ne silti stimuloivat elimistöä erittämään kipua lievittäviä endorfiinejä.

  Huippukoulutetun ammattilaisen ja nipun neuloja kouraansa saaneen asiasta mitään tietämättömän amatöörin välillä ei huomattu mitään eroa. Ehkä riittää että itse tai vaikkapa vaimo tökkii niitä nahkaan pystyyn?

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentista. Sama idea liinee piikkimatolla. Kipua tulee "sopivasti" ja mieltä alkaa ja kehoa alkaa kuumottaa ja olo ehkä tuntuu paremmalta. Muistuttaa vähän kovaa saunomista. Tietynlaisia fiiliksiä siitäkin saa.

  Voisihan tuota kokeilla ihan huvikseen. Hoitokerrat näyttävät nopealla otannalla pyörivän noin 60 euron tietämillä per kerta, joten ihan halpaa tökkimistä ei ole tarjolla.

  VastaaPoista
 5. Voin hyvin uskoa tuon hannukon kertoman tutkimustuloksen amatöörin ja ammattilaisen välillä. Itse olen ollut akupunktiossa fysioterapeutilla (se kokeili minuun kaikkia hoitoja huvikseen) jolla oli muutaman tunnin pikakoulutus akupunktioon, ja kyllähän olo oli mukava (vähän pyörryttävä) sen pistelyn jälkeen. Vaikken uskonut hetkeäkään, että se mihinkään "oikeisiin pisteisiin" niitä neuloja tökki.

  VastaaPoista