keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Erikoinen valonhäivä

Näin äärisäiden aikaan, eli kun kesällä on hiilidioksiidinperkeleen takia jopa meikäläisittäin hieman kylmä, on hienoa huomata pieni valonpilkahdus uutisviidakossa. Talouselämä uutisoi, että nuoret miehet muuttavat yhteiskuntaa ja että Suomi on nyt nautinnonhaluinen. Sohvanpohjalla makaava, kaltaiseni luontaishistorioitsija saattaisi todeta, että niinpä ne on tainneet ennenkin nuoret miehet muuttaa yhteiskuntaa. Naisille on siinä jäänyt pieni vaikkakin tärkeä sivurooli.

Valopilkkuna Talouselämä mainitsee, että "kuluttajabrändien on yhä vaikeampi löytää vain yhden nimittäjän kuvaamaa kohderyhmää. Esimerkiksi ”syvänvihreitä” eli puhtaasti luonnon pelastamiseen keskittyviä kuluttajia on nyt aiempaa vähemmän."

Tämäpä positiivista. Vihreä Aate eri värisyvyineen, jota vielä 80-luvulla olisi sanottu reippaasti kylähulluudeksi tai hörhöilyksi, on toivottavasti tulevaisuudessa jäämässä yhä sekavamman marginaaliporukan omaksi hiekkalaatikoksi, irrallaan meidän muiden normaalijärkisten ihmisten toiminnasta. Huvittavaa, ettei Totuudelliseen Konserniin kuuluva Taloussanomat mainitse asiaa omassa uutisessaan.

Kuten tiedetään, ei Vihreydellä ole hitonkaan tekoi luonnonsuojelun tai ympäristön hyvinvoinnin kanssa, vaan kyse punaisesta ja vallanhimoisesta vasemmistoaatteesta joka leirittää ihmiset radanvarsiin, tuhoaa puistot ja lähimetsät kaupungista ja pakottaa sinut hankkimaan ekokirppikseltä sikahintaisen fiksi-pyörän, ja päättää lyhyesti sanottuna kaikesta, sinun puolestasi.

Nuorissa on tulevaisuus. Toivotaan, että nuoriso on pirteänä toteuttamassa ihmisen ikiaikaista vaurastumisen ja yhteishyvän keinoa: kaupankäyntiä. Etenkin suomalaiselle, joka vielä tänäänkin poonuskortti takataskussa vaeltaa market-vaatteiden ylihintaiset lahkeet suhisten kohti vanhaa ruosteista Mondeotaan, tekisi terää perehtyä vaikkapa laadun ja tyylin käsitteisiin. Tässä asiassa panen toivoni nuoriin ja koen itsenikin jo kuuluvan menetettyihin sukupolviin, vaikken edes ole vanha.

Keskiviikkoillan kuriositeettina löysin netistä vahingossa hassunhauskan oikeiden vihreiden puolueen. Siinä porukassa ihmisruumiin muokkausta hiilimeininkien pienentämiseksi kaipailevat mengeliuksetkin ovat petollisia kapitalismin ja tuhon profeettoja. Kun vallankumousta tosissaan ajetaan, on viimeinenkin järjen valo perinteisesti ollut hyvä sammuttaa; vedenkeitin vaan pitää sammuttaa ensin.

vihr

2 kommenttia:

 1. Vihreäpuolue kirjoittaa:
  Romahdus on rangaistus ihmiskunnalle sen synneistä.

  Eipä yhtään uskonnollista...

  Mä kyl ihailen sun kykyä löytää näitä hienoja mestariteoksia mediasta. Kuten olen aikaisemminkin todennut; Suomen paras blogi. Oma eläköitymiseni netin sameiden vesien ääreltä lähenee päivä päivältä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos KT. Jonkin aikaa tässä on vielä jatkettava Vihreän uskonnon ja muidenkin hölmöilyjen ihmettelyä.
  Älä sinä lopeta. Asiatekstejä tarvitaan aina, eikä niitä ole kohta muilla kun sulla ja Vasarahammerilla. Tää mun palsta on enemmän tämmönen huumoriosaston metku.

  Yritän näitä viherpäiden hölmöilyjä vähän näpäytellä sekä tietty nauraa kyösteille. Huumori on meidän parhaita aseita holhousta vastaan. Toimi se Neukkulassakin.

  VastaaPoista