sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Viher-Ville laskuopissa

Vihreillä on oma matematiikkansa. Sen mukaan jokainen euro on valtion euro,  ja jos jotain ei ole verotettu veroprosentilla 100, on verottamatta jäänyt osa tukea yksilölle. Erityisen rankasti verotettavia euroja ovat kaikki autoiluun liittyvät eurot. Koska auto paha, vihreä hyvä.

Ympäristöministeriössä arkisin hengaileva Ville Niinistö on tehnyt laskelmia autoedusta ja autoilusta. Villen matemaattiset kuviot eivät minulle aukene, joten olisi hienoa,jos joku valaisisi seuraavaa yhtälöä:

"- Jos yritys tarjoaa vuorineuvokselle vapaan autoedun, vuorineuvos ei maksa autoilustaan itse senttiäkään, mutta valtio menettää noin 5 000 euroa verotuloja. Kokonaisuudessaan vapaaseen autoetuun käytetään 400 miljoonaa euroa vuosittain. Jos kyseinen vuorineuvos saa yritykseltään myös ilmaisen parkkipaikan parkkihallista, se lisää valtion veronmenetystä vielä 2000 euroa vuodessa."

Villelläkin on autonkuljettaja ja virka-auto, joten kateudesta tässä ei pitäisi olla kysymys. Ehkä kysymys onkin siitä, että joku ylipäänsä vielä voi ajaa autolla. Viltsu ei näe sitä vaihtoehtoa, jossa autoa ei hankita alkuunkaan, jolloin edustusauton kymppitonnien vero jää kokonaan saamatta, samoin huolloista, erilaisista veroista ja polttoaineverosta koostuvat tulot jäävät nekin Villeltä saamatta.

2013-03-23_14-48-19_692

3 kommenttia:

 1. Vuorineuvos ei maksa autoilusta senttiäkään

  Kyllähän vuorineuvos maksaa. Hänen käteenjäävä tulonsa pienenee autoedun verotusarvon verran. Tai jos autoetu tulee ns. palkan päälle, hän maksaa vähintään veroprosenttinsa verran lisää veroa autoedusta.

  Vihreiden ministerien tulisi liikkua kävellen, pyörällä tai enintään julkisilla joka paikkaan. Liikuttiinhan sitä ennenkin hitaasti. Kallio lähti kotiinsa Nivalaan pari kertaa vuodessa kun liikkuminen oli niin hidasta. Voisi Niinistökin ottaa oppia energiaystävällisestä matkustamisesta.

  VastaaPoista
 2. Älä muuta sano. Ministeritasolla eikä edes perusasiat ole tiedossa. Ja kansa eikun äänestää.

  VastaaPoista
 3. Onneks Ville Niinistö itse maksaaa autoilustaan, vihreän isänmaallisen henkilön tapaan Ruotsiin missä kaikki on muutenkin paremmin, ja ansaitsee siis kaiken tuen. Hän on myös ilmeisen syvästi huolissaan paitsi vuorineuvoksen parkkihallipaikan hinnasta, niin myös eduskuntatalon naapuruston asukkaista jotka joutuvat maksamaan siitä että saavat pysäköidä autonsa kadunlaitaan. Jos siihen mahtuu. Onneksi Villellä sentään on lämmin säilytystila ex vaimonsa autolle eduskuntatalossa, ville on ilmeisesti paikallaan maksamassa tuota 2000:si arviomaansa veroetua?

  VastaaPoista