keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Seuraavaksi ne...

Siinä missä eräissä muissa kulttuureissa ihmisten parhaita ystäviä, eli koiria ja muita lemmikkieläimiä pidetään tärkeinä, on täällä meillä havaittavissa täysin päinvastaista suuntausta. Olen jo jonkin aikaa nettiä selaamalla ollut aistivinani, että viherkansan seuraava isku saattaisi jonkinlainen lemmikkieläinkielto. Ensin täytyy "hoidella" turkistarhaus pois alta, millä saavutettaneen eräänlainen sillanpääasema.

Vaikkei kuvassa ehkä olekaan citymaasturilla koiraa kuljettava, töistä kotiin ajava ihminen niin todettavahan se on, että jottain näille työmatkaruuhkille tarttis tehrä. Kuvassa Pitkäsiltä tiistaina 26.3.2013 noin klo 17.10

2013-03-26_17

Kaikenvastustajien tärkein sota käydään tietenkin ihmisten mielissä. Ja jos ruuhkia ei ole niin, niitä on alettava määrätietoisesti rakentaa mediassa, lehdissä, tv:ssä ja lopulta ihmisten päissä. Konkreettisemmat ruuhkanrakentelumenetelmät ovat liikennevalojen ohjauksen kanssa pelleily ja tehokkaampana ns. Eliittikaistat, eli 24/7/365 bussikaistat periaatteella "maksa vähiten, saa eniten". Siinä missä järkevä liikennesuunnittelu ottaisi kaikki kaistat käyttöön kaikille, toimii tämä oikeamielisten aate täysin päinvastaisella tavalla.

Ilokseni olen huomannut, että automaailma ajattelee usean eri valmistajan voimin muun muassa lemmikkieläinten turvallisuusasioita. Aiheesta kirjoittaa lyhyesti ainakin Automerkit-sivusto. 

Vihreissä laskelmissa jo vuonna 2009 tiedettiin, että koira on katumaasturin jälkeen suunnilleen pahinta mitä on. Mukavaahan se onkin vaatia kieltoja kaikille niille asioille, joista ei itse satu pitämään. Näytteenä Tiede-lehden palstalta ketju Lemmikkikoirat ja kissa kiellettävä. Googlettamalla löytyy lisääkin.

Mahtaapa hippiä ärsyttää, kun koirat menevät retkelle Subarun jatkuvalla nelivedolla!

Hippi, otetaan peruskurssi siitä miten homma toimii:

Ihmisen ja koiran yhteiselo on ainakin 14 000 vuoden ikäistä toimintaa. Kyseessä on eräänlainen symbioosi, jossa molemmat osapuolet hyötyvät. Ja koiran kanssa on mukava puuhata kaikenlaista. Vihreäkin saattaa sen muistaa kun miettii lapsuuden aikojaan, kyllä siellä varmaan joku koirakaveri olla jollain tapaa mukana: se on hyvin suomalainen elämäntapa se.  Jotkut koirat ovat suorastaan autofaneja. Uskon koiraihmisisistä löytyvän paljon tämän leikkisän teorian kannattajia.  Onpahan joku siinä takapenkillä haukkumassa kanssaihmisiä, jos itse ei jaksa. Ja mikä olisikaan hauskempi näky kesällä, kuin auton ikkunasta kuononsa ulos työntävä koira nauttimassa ilmavirrasta!

Kuvassa valtavaa työmatkalaisten paluuliikennettä Helsingin keskustasta tiistaina 26.3.2013 noin kello 17.10. Katumaasturit ja koirat täyttävät kadut!

2013-03-26_17

Entäs silloin, kun on haettava kaveri lentokentältä?  Ja kun se mokoma otti vielä pari matkalaukkuakin mukaan. Onneksi on auto.

Sillä pääsee kätevästi perille myös ruuhkaa vasten ajamalla, kuten keskiviikkona 27.3. klo 7.55 Mannerheimintiellä on havaittavissa.

2013-03-27_07-43-08_726

3 kommenttia:

 1. Tämä koirien vastaisuus toisinaan ihmetyttää, että millä esim. korvattaisiin pelastus- huume- tai opaskoirat? Huumekoirista eivät vihreät pössyttelijät tietystikään pidä, mutta mitä heillä on esim opaskoiria vastaan?
  Sitten, miten taloudellisesti pystyttäisiin arvioimaan selllainen asia, että kuinka paljon koirat estävät esim. asuntomurtoja - siis vähentäen poliisin työtä?
  Kaikki vihreäthän asuvat tosin Helsingin keskustassa eikä heillä ole siksi koiriakaan, eikä mitään varastettavaakaan kun kierrätyskeskuksesta haetut huonekalut mutta sieltähän saa aina vastavaat tilalle;)

  VastaaPoista
 2. Aatteen ristiriitaisuutta onkin ihmeteltävä jatkuvasti.

  Pitäisi muka palata luonnontilaan ja muuttaa kaupungit kukkiviksi kedoiksi ja laitumiksi, joissa sähköjuna kulkee koskemattoman viidakon halki suoraan oman luontojärjestötyöpaikan oven eteen.. Saman porukan ihailemat "luonnonkansat" elivät ja osin elävät yhä eläimien kanssa ja pitkälti myös eläinten ansiosta.

  "luonnonkansojen" ihailu on todella outoa, kun ne järjestään ovat olleet kivikautista elämäntapaa lannevaatteessa viettäviä jengejä joissa ihmisuhrit, taudit, sukurutsa ja keskushallinto, nälkä ja väkivaltainen kuolema yhdistettynä lyhyeen elinajanodotukseen ovat olleet ne olennaisimmat tekijät.

  Koirallekin on annettu historiantutkimuksissa merkittävä asema eurooppalaisen ihmisen menestystarinassa suojelijana ja metsästyskaverina. Näin aiheesta BBC:n dokumentin viime talvena.

  Koirista on yhä valtavasti hyötyä, mutta kerropa se Heille Joilla on Totuus Puolellaan.

  VastaaPoista
 3. Dokumentti taisi olla tämä, suosittelen.
  http://www.bbc.co.uk/programmes/b00pssgh

  VastaaPoista