torstai 17. heinäkuuta 2014

Valtion hellä hoiva

Yhä useampi odottaa, että "yhteiskunta huolehtii heistä kaikissa tilanteissa"

Kyöstit vastaavat kyllä ihmisten odotuksiin.  Se, onko se hyvä tai kiva asia, on sitten asia erikseen.

Tällaisia meistä tehtiin vaikka se aikansa ottikin ja tällaiseksi me tulimme.

 

Ei ole Kalevalan päivä mutta en voi vastustaa kiusausta.
Istui virastossa punanuttu, lippu korkeella salossa. Nyrkit valkeet kohti kuuta. Mielessä Uusi Edistys.

 

Alkoi tehdä taikojansa, kuukausipalkalla kovalla. Lomat painoi kyöstin päälle, valui vuosikymmenet. Kaveritkin mukaan saatiin, kahvit pullat maksoi muut.

 

Istui mieliin ihmisten, aatteen väri verinen, jo juohtui mieleen Valtio. Kaiken kivan näyttäjä, suunnan teki selväks heti.

 

Lampaiksi rahastettaviksi muuttui kansa ahkera, vanhat hyvät arvot jäi, mukavampi kun muut maksaa. Vähän aivon käyttäjiksi, virastojen vietäviksi tulivat nuo mokomat. Syntyi Homo sovieticus, ihminen itälähtöinen.

 

2 kommenttia:

  1. Ollaan kyllä jännän äärellä kun lääkintäkyöstit ja apteekkikyöstit vastustavat kynsin ja hanpain lääkkeiden vapauttamista käsikauppaan. Tai että hoitsu voisi kirjoittaa nuhakuumetodistuksen. Eikä apteekista esim. saa kahta pakettia samaa särkylääkettä, koska väärinkäyttö (sic!). Tämä on testattu, halusin ostaa kaksi aspiriinipakettia, toineh himaan ja toinen möksälle. Ei onnistu. Menin sitten toiseen apteekkiin ostamaan toisen paketin. Eka apteekki menetti tuloja ja multa kului ylimääräistä aikaa.

    VastaaPoista
  2. Sossuilusta elää lähes koko Suomi, sen takia se ei koskaan lopukaan. Toi särkylääkehomma on just sitä samaa touhua mitä promillerajan alentaminen. Eihän se mitään vaikuta vaikuta mihinkään mutta kuulostaa tosi kivalta. Tai vaikuttaa, tulee lisää "rattijuoppoja" jotka ovat juoneet yhden olusen ja ajaneet "jurrissa" kotiin.

    Briteissä särkylääkkeitä saa kaikkialta, vaikka kioskilta. Maksaa jotain 40p joku perusrasia. täällä 2 euroa apteekkikartellista. ei ne briteissäkään myy kuin yhden kerralla mutta voihan sitä ostaa viereisestä kaupasta toisen.

    VastaaPoista