maanantai 14. heinäkuuta 2014

Kyösti nollaa kertomassa

Aamulla oli tarkoitus kirjoittaa sananen Hesarissa olleesta mainiosta kolumnista, jossa hyvinvointivaltion harhaiset lasit silmiltään aikuisiällä (onneksi) karistanut toimittaja on alkanut oivaltaa elämän perusasioita otettuaan hieman vastuuta itsestään ja tutustuttuaan maksupuolella olemiseen demarimaisen ainaisen vaatimisen sijaan. El Jefe KT ehti kuitenkin ensin ja sanoikin jo kaiken tarvittavan.

Kuten keväällä jo riemusta kiljuen veikkailinkin, otettiin tosiaan kehysriihessä käyttöön Muinainen Ratkaisu kaikkeen. Eilen kerroinkin jo kyöstien yleisimmästä patenttiratkaisusta, eli kieltämisestä.

Ajoneuvovero nousee, koska ei tässä enää muuta voi. Kestävyysvajetta eli yli varojen elämistä siellä nyt käytetään perusteluna. Ja tottahan se onkin. Ihanan herttaisen ja kaikille kivan hyvinvointivaltion maksajilta on rahat loppu, ja jatkot vedetään velaksi kuin parhaissa opiskelijabileissä konsanaan. Kutsutaan vielä naapureistakin nuorisoa mukaan juhliin. Rahaa on.

Kerrotaan myös, että

Samalla valtioneuvosto yrittää vauhdittaa autokannan uudistumista liikenteen ilmasto- ja ympäristöhaittojen vähentämiseksi. Tuoreempi autokanta parantaisi myös liikenneturvallisuutta ja suosisi vähäpäästöisten autojen ostamista.

Ei tuota pysty nauramatta kommentoimaan, joten antaa olla.

Nyt jo naputellaan viimeisen naulan kantaa kohti Suomi -vainaan ja sen nöyrien lampaiden yhteisen arkun kannen pintaa. Jokunen milli on vielä varaa naputtaa, ja voitte uskoa, että sen kyöstit takovat hartaasti, sikäli kun lomiltaan jaksavat jossain vaiheessa palailla.

Prosentuaalisestihan korotukset ovat huimia, jopa useita kymmeniä prosentteja. Kyösti on keksinyt sellaisenkin erikoisuuden, että koska jotta kun ajoneuvovero perustuu tappavan ja Gaiaa uhkaavan hiilidioksiidin määrään (huomaa Maailmanlopun laskuri tuossa oikealla) niin nollapäästöinen autokin on mukana maksamassa. Kiusa se on pienikin kiusa, hä hä. Niinpä nollapäästöisellekin autolle rapsahtaa noin 40 prosentin veronkorotus sen kummempia kyselemättä.

Tämä on vähän kuin se legendaarinen nollan kertotaulu. Nolla kertaa kymmenen on...

Oli miten oli, on tässäkin asiassa kaikki tarvittava ja paljon muutakin kirjoitettu tuonne Taloussanomien kommenttien puolelle.

Minulla on jo auto myynnissä. Ostakaa pois. Sopuhintaan lähtee siitä hyvä kulkine.

tai kuten valittu kommentti sen kiteyttää
kuinka kauan tätä perseilyä saa jatkua

 

Demarinvihreä nykyisyys, helvetin surkea tulevaisuus. Kuinka kauan sinä annat ryöstää itseäsi?

pun

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti