sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

299. Leffa on tekijöidensä näköinen

Sunnuntaiaamun kahvihetkeen löysin herttaisen hauskan tarinan siitä, miten elokuva kohtaa todellisuuden. En ole peetervonpaakh tätä leffaa analysoimaan mutta minua huvitti Helsingin Totuudellisten Sanomain artikkeli, jossa kerrotaan musiikkielokuvan teosta.

Piipertäjät tekevät näköistään elokuvaa; lauluja lauletaan, teiniäidit antavat lapsiaan huostaan, katuja vallataan, vaaditaan parempia pyöräteitä ja sitä Suuren Saatananpojan eli keskustassa autoilun kieltämistä. Tässähän on jotain kovin tuttua!

Vasemmistotaiteilijat ovat tehneet leffaan peräti 13 kappaletta. Tekijöiden joukossa myös homostelusuutelija Uusivirta, joka wikipedian mukaan on "poliittiselta vakaumukseltaan vasemmistolainen." Mikäpä siinä, ei tässä maassa oikein muuta voi ollakaan mikäli mielii päästä piireihin ja etenkin taiteilijatouhuissa etiäp´päin.

Säveltä en tiedä, mutta tapailen jo kahvin lomassa leffassa laulettavan laulun sanoja minäkin
"Sä päätät tänään sen, miltä näyttää huominen, ja me yhdessä teemme sen, vallankumouksen..."

 

Vallankumouksellista sunnuntaita kaikille, toverit! Ja Gaian siunausta.

3 kommenttia:

 1. Vallankumoukset vaan eivät ole mitään ihqua puuhastelua, vaan veristä ja eläimellistä touhua.

  Kun tämä todellisuus sitten joskus paljastuu näille aatteen kannattajille, voi olla ikävää huomata, että aseet on tällä hetkellä toisella osapuolella.

  Aseettomat ja verettömät vallankumoukset ovat maailmanhistoriassa suuri harvinaisuus.

  VastaaPoista
 2. Mä näin vaan tuon otsikon ja kuvittelin että kyse oli Mannerheim-elokuvan tekemisestä, mutta sehän olikin siis Mannerheimintieltä. Ookoo.

  Muistan kun 1990 ajattelin, että maailmasta tulee pysyvästi parempi paikka, kun sosialismi katoaa historiaan. Mutta mitä vielä, se on palannut gaiana takaisin ja mutatoitunut islamilaiseen vastinpariinsa.

  VastaaPoista
 3. Varmasti mahtava elokuva...

  Joo. Sossuilu mutatoitui varsin ihmeelliseen muotoon ja lähti suorastaan uuteen kukoistukseen.

  Veren värjäämät liput on nyt vaihdettu vihreään herttaisuuteen. Länsimaiset on ne herttaiset ja islamin värihän on käsittääkseni vihreä. Mut ne kaverit ei oo kovin herttaisia, minkä meikäläiset vihreät saa aikanaan kokea tätä menoa ihan omin nahoin.

  VastaaPoista