lauantai 19. heinäkuuta 2014

Utopia - pakolla

Vihreää utopiaa, jossa autoja ei yksinkertaisesti enää ole, aiotaan edistää Helsingissä oikein huolella.

Mikäpä siinä. En kyllä tiedä missä aineissa viherväki on, jos tosiaan yhä kuvittelevat, että auto on jollekin statussymboli. En tiedä olenko koskaan edes tavannut sellaista ihmistä, jolle se sitä olisi. Kuluhan se on ja osaltaan välttämätön pakkohankinta. Ennen kaikkea se on Valtion lypsylehmä ja mahdollistaa mutkan kautta koko cityvihreän elämäntavan.... etenkin ne kuuluisat "julkiset".

Tuosta lisää otsikolla Tulevaisuuden Helsingissä ei omisteteta autoa.

Koska artikkeli on julkaistu Helsingin Totuudessa, otan tuon otsikon uhkauksena.

Nyt bisselle. Se on vielä sallittua, joiltain osin.

5 kommenttia:

 1. Eivät ole tainneet tuon suunnittelijat kysyä "helsinkiläisiltä" mitään?

  Auton omistaminen voi hyvinkin olla jollekulle status-symboli, mutta ei sillä perusteella tarvitse teilata autoilijoiden enemmistöä.

  Tosin olen huomannut, että jollain Corollalla tai perus-Golfilla ajavien mielestä kukaan muukaan ei sen kummepaa kulkuneuvoa tarvitse...

  Periaate tuntuu olevan, että kun minä en tarvitse, niin pitää kieltää muiltakin...

  Minun mielestäni voidaan vaikka kaikki yli 100 euroa maksavat puhelimet kieltää turhakkeina... :)

  Minä olen jotenkin tottunut sellaiseen ajattelutapaan, että täysi-ikäinen henkilö ilman ajokorttia on jotenkin vajaavaltainen ainakin liikennettä koskevissä kysymyksissä

  VastaaPoista
 2. Tuo ajattelutapa on ihan hyvä, mulla on samanlainen. Yliopistokahviloissa viherpiipertävät ajokortittomat tosin lienevät vastuussa Helsingin nykyisestä liikennesuunnittelusta, tai siltä se ainakin tuntuu.

  Voihan jollain olla auto suurikin statussymboli. Ehkä mun ajatusmaailma on vähän vääristynyt tässä, koska hienoinkin auto on vain kone mulle. Tavallaan etsin täydellistä konetta, riippumatta siitä mitä muuta siitä ajettelevat tai mikä sen varsinainen hintalappu on.

  Jos olisi rahaa, laittaisin ensimmäiseksi Maserati Quattroporten valkoisena. Siinä on kaunis auto ja tarinoiden mukaan ihan kiva ajettava.

  En tiedä montako päivää se Kalliossa naarmuitta pysyisi.

  VastaaPoista
 3. Mikä tahansa asia, jota "harrastetaan" aiheuttaa usein intohimoista ja tunteellista kiintymistä aiheeseen, oli se sitten autot, koirat, aseet yms.

  Ainahan ihmiset pyrkivät perustelemaan harrastamiaan asioita mukä järkisyillä, eikä auto -tai moottoripyörä-harrastajat poikkea tässä suhteessa muista mitenkään.

  Moottoripyöriä ja vähän autoja harrastavana olen tullut siihen lopputulokseen, että harrastajat on helppo jakaa kahteen ryhmään:

  1. Ne jotka harrastavat moottoripyöriä
  2. Ne jotka harrastavat moottoripyörällä ajamista


  Vihreiden mielestä yksityisautoilukin lienee harrastustoimintaa, mutta sitähän se ei ole kuin pienelle osalle autoilevista.

  VastaaPoista
 4. Joo. Järkiperustelut keksitään "oikeuttamaan" oma toiminta... varmaan joka touhussa. Ihminen vetää kyllä pitkälti fiiliksellä koko elämänsä ja mikäpä siinä.

  Jos joku ostais ton mun auton saattaisin laittaa prätkän minäkin. talveks sit joku kinneri, vaikka ikivanha Rellu Clio, parilla tonnilla alle että pääsee eteenpäin vielä pakkasellakin.

  Vihreässä ajatusmaailmassa autolla ajo on nimenomaan ylellistä harrastustoimintaa ja muiden tahallista kiusaamista, mistä tulee se klassikkosanonta "ketään ei tarvitse autoa", koska eihän vihreäkään tarvitse autoa.

  Sellaista ajatusta, että auto olisi jollekin välttämätön paha, ei Vihreä tunnista.

  VastaaPoista
 5. Kuten sanottu, status symbolihan se. Minulla on 24 vuotta vanha micra. Maksoi 470 €. Kadehtikaa.

  VastaaPoista