sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Kielloilla onneen

Virastossa on kesän kunniaksi otettu käyttöön patenttiratkaisu kaikkeen eli kieltäminen. Tällä kertaa Lopullisen Ratkaisun™ kohteeksi joutuu raakamaito. Lopullinen ratkaisu™ on osa Jatkuvan Taistelun™ kulttuuria, joka kuuluu länsimaisen hyvinvointivaltion perusperiaatteisiin. Hupaisalla tavalla tarinoiva, artikkelissa asiantuntijana esiintyvä ties minkä alan erikoisgurukyösti toteaa, että
vuoden alussa voimaan tulleeseen raaka-maitoasetukseen sisältyi ajatus, että valistunut kuluttaja osaa kantaa vastuun, jos riskeistä on tiedotettu.

ja
Nyt vaikuttaa siltä, että viesti ei ole kaikilta osin mennyt perille.

Kävi  niin ikävästi, että yhdeltä tilalta, kaikesta valvonnasta (omasta ja kyöstien) huolimatta pääsi myyntiin maitoa, joka sairastutti 39 äänestäjää (ja ehkä muutaman alaikäisenkin, mene ja tiedä). Ei hyvä, ei. Se riitti ja nyt pannaan se viesti menemään perille. Jopa myyntipakkauksissa oli varoitusteksti ja maininta, että maito saattaa sisältää erilaisia mikrobeja.

Veemäistähän se on sairastua elintarvikkeista. Olen itse kaksi kertaa ollut pahassa ruokamyrkytyksessä. En rehellisesti sanoen tiedä hirveämpää olotilaa. Ei mulla kyllä käynyt mielessäkään anoa kyöstiltä apua tai vaatia korvauksia. Hölmö minä. Vahinkoja sattuu ja tuskinpa minua tahallaan myrkytettiin

Samainen uutinen toteaa, että pitkään maitoa myytiin ongelmitta. Oli valvontaa, oli kokeita, oli varoituskylttejä. Yksi vahinko riitti ja kieltoja ja rajoituksia alkaa paukkua.

Problem solved, toisella kotimaisella sanoakseni.

Sitä minä en ole koskaan ymmärtänyt, miksi sitä maitoa pitää juoda. Mutta se on jo toinen tarina.ban

5 kommenttia:

 1. Ja kun tietää, miten paljon on raakamaitoa juotu maailman sivu kaikilla maitotiloilla... ehkäpä luomu-, raaka-, tuore-, makrobiootti- sun muiden ruokien ja paljasjalkakävelyiden erinomaisuutta ja tervehdyttävyyttä saarnaaville oli niin kauhea järkytys, ettei raakamaito olekaan se Paras ja Terveellisin vaihtoehto ja maidon käsittely se Kaiken Hyvän Tuhoaja ja syövän aiheuttaja. Käänsivät kelkkansa 180 astetta.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista. Luulen kanssa että osalla porukasta kävi niin, että kun Gaian Maito ei toiminutkaan toivotulla tavalla, alettiin valittaa ja huutaa kyöstiä apuun. Ja kyöstihän tulee kyllä joka kerta, kutsuttiin tai ei.

  VastaaPoista
 3. Mihin tahansa voi kuolla, lähes milloin tahansa. Elämä on vain loputon sarja hengenvaaroja, jotka onnistuu välttämään kunnes ei enää onnistu.

  Ihollamme ja elimistössämme on nytkin lukemattomia bakteereja, jotka koska tahansa saattavat aiheuttaa hengenvaarallisen tulehduksen ja tappaa meidät. Kasviksissakin voi olla bakteereja, jotka kuumentamattomana jopa tappavat. Tarkoittaako tämä ettei kuumentamattomia kasviksia kannattaisi syödä?

  No, isäni mielestä tosiaan tarkoittaa. Hän ei myöskään syö kanaa (salmonella), kalaa (salmonella) tai sikaa (trikiini). Riisi näyttää hyönteisten munilta, joten sekin jää lautaselle. Kypsätkään kasvikset eivät myöskään mene alas, koska niistä tulee mahavaivoja.

  Pihvit pitää paistamisen jälkeen vielä keittää, jotteivät ne ole varmasti raakoja ja siis tapa heti.

  Itse asiassa hän on elänyt lähes koko ikänsä jotakuinkin pelkällä sokerilla, viljoilla, perunalla ja pilalle kypsennetyllä lihalla. Ne kun eivät todistetusti varmasti tapa.

  Lääkkeitä meneekin toistakymmentä erilaista päivittäin ja melkein kaikki mahdolliset sairaudet löytyvät, mutta on toki elänyt pitkän elämän turvassa kaikelta tappavalta ruoassaan...

  VastaaPoista
 4. Olkaa hellepäivinä varovaisia – järvessä lotraamiseenkin voi kuolla: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2014071618493881_ul.shtml

  VastaaPoista
 5. Tunnistan samankaltaista käytöstä omista vanhemmistani, jotka Puskanpekan jalustallenostamisprojektin, vai mikä helevetti se Pohjoiskurjalarojekti nyt olikaan, jälkeen ovat pelänneet hysteerisesti suolaa ja rasvaa. Kärsin näistä Puska-touhuista itsekin nuorempana koska vanhemmathan sen ruuan pöytään toi.
  Tavallaan kärsin siitä yhä, mutta se on pitkä tarina.

  Elämä päättyy kuolemaan. Joskus erikoisella tavalla, kuten tuo ameeba-juttu.

  VastaaPoista