torstai 20. maaliskuuta 2014

Hiljaista on

Eipä ole oikein mitään kerrottavaa. Venäjän öykkäröintiä maailmalla en jaksa seurata, tekevät mitä tekevät. Ne tekevät kuitenkin sen mitä haluavat, eikä niille kukaan mitään voi. Toki joku paikallinen vasuri tai muu mosuri voi "paheksua" tai "tuomita" mutta kyllä maailmaan ääntä mahtuu. Rauta se on millä asiat ratkaistaan, ja oveluudella sekä häikäilemättömyydellä. Tavallaan siitä voi itänaapureille antaa pisteet, sillä se peli siellä on aina osattu.

Mene ja tiedä olen kehitellyt sellaistakin ajatuskuviota, ettei Venäjä nyt lopulta niin karmea välttämättä ole. Suomessa tietenkin meillä täällä asuvilla on historiallisista syistä omat ennakkoluulomme, eikä varmasti aiheetta. Vaikea uskoa, että Neukkulassa vaikkapa muhamettilaiset hyppivät silmille, mikä tuntuisi olevan yleiseurooppalainen trendi sekin.

Nykyään sitä paitsi käy usein mielessä, että sotien aikaiset melkein 100 000 vainajaa ja lukematon määrä eloon jääneitä kärsineitä saattoivat kärsiä ja kuolla osin täysin turhaan. Tarkoitus varmasti sillä hetkellä oli jalo ja näkymät omanlaisena, ja se saattoi tuntuakin mielekkäältä toiminnalta, mutta siinä missä neukunketkut epäonnistuivat tankeilla ja teräksellä, he lopulta voittivat Setä-Josifin metkuilla taiston meidän suomalaisten mielessä. Tämä ei ehkä lopulta aidosti onnistunut juuri missään muualla, kosak se Neukkulan todellisuus tuli paikallisen nukkehallituksen kautta riittävän tutuksi ympäri Eurooppaa. Meistä tuli eräänlainen Neukkula vuosikymmeniksi ja sitä me täällä tavallaan vieläkin olemme. Neuvostoliitto voitti, ja hyvänä ja kilttinä kakkosena tuli pieni ja nöyrä Suomi.

Vaihtoehtohistoriana voitaisiin kelata ajatuskuviota, jossa Suomi olisi muiden itä-Euroopan maiden mukana miehitetty ja x määrä jengiä lahdattu leireille tai ammuttu tavatessa kadulle. Ruumiita tuli toteutuneessakin historiassa jo ihan kiitettävä määrä, jokainen valitettavasti liikaa. Jo nuorena muistan ihmetelleeni eri paikkakuntien hautausmailla sankarivainajien rivistöä. Miten niitä laattoja olikin joka kunnassa niin paljon. Mitä nuo, usein nuoret miehet, miettisivät, jos tietäisivät touhun nyt. Sitä huomaan usein ajattelevani.

Suomeen on neuvostohengessä onnistuttu rakentamaan sosiaalidemokraattinen pahoinvointivaltio, jossa kateus, kyttäys, holhous ja virkamiehistö voivat erinomaisesti. Valtio vielä ryöstää kansalaisiaan, mistä Iltasanomilla on antaa hyvä esimerkki. Kateusesimerkki löytyy siitä, että jopa ryöstetyille osaa suomalainen olla kateellinen. Mietipä: ensin sinulta viedään 270 000 euroa rahaa ja sen jälkeen vielä naapuri vittuilee päälle ja kylällä joku paikallinen urpo naarmuttaa autoasi. Kiitä hyvinvointivaltiota, sen kauniita kasvatteja.

Yleisellä elämänkokemuksella voin sanoa, että melkolailla kaikkia muita taitaa vähän ahdistaa. Näennäisesti, paperilla, asiat ovat malliikkaasti. Vaan niinpä ne olivat Neukkulassa ja lienevät nykyään kaikissa banaanivaltioissa. Tosiasiassa jengi masentuu, "työnteko ei kannata", tiet ovat kuin Uzbekistanissa, paitsi, että todennäköisesti Uzbekistanissa on ihan ok tiet. En ole käynyt, en osaa sanoa. Lääkäriin pääsee jokainen, jos jaksaa odottaa kuukausia tai ei kuole jonoon.

Hammaslääkäri maksaa kunnallisella muutaman kympin, mutta kun odotat sitä tarkastusaikaa puoli vuotta ja maksat sitä ennen pienistä tuloistasi helposti neljäsosan tai jopa kolmasosan veroina jonnekin, käy mielessä että entäpä jos se maksaisikin sen 79 euroa ja pääsisi heti ja veroprosentti olisi kaikilla 13 (kuten kai Neuk--- Venäjällä on ja vissiin Kiinassakin)

Kiina, jota monet pitävät omituisena kommaridiktatuurina (minä myös) on tasaveroprosentti eikä miehiä viedä rangaistuksen uhalla armeijaan. Vissiin menevät sinne ilman kutsuntoja, mikä sopii kyllä. Täällä sellaista ei voi kokeilla, koska meillä on tutkitusti erittäin korkea maanpuolustustahto. Itseasiassa niin korkea, että nuoriso on pakotettava siihen osallistumaan. Hip hei ja hurraa.

Nyt kun sairastuin krooniseen tautiin, olen käynyt sekä kunnallisella lääkärillä (peruskäynti 29 eur) ja yksityisellä (samanlainen käynti 79 eur). Lääkärit molemmissa ihan kiinnostuneita, tai sitten ei. Ammattitaitoansa en pysty arvioimaan. Kuvia on otettu ja miestä jututettu, sekä lääkkeitä kirjoiteltu.

Lääkkeet voin hakea apteekkisäännellystä apteekista sikahintaan. Pikkukunnissa oli ennen vanhaan apteekkarilla aina kylän suurin Mersu. Liene tuo siitä aika vähän meno muuttunut.

Baarissa ei viitsi enää käydä kun tuoppi maksaa yleisesti jo Kalliossakin 6-8 euroa, kiitos helvetinmoisen verotuksen ja sääntelyn.

Helsingin kaupunki tukee sääntelemätöntä ruokamyyntiä omilla festareillaan naurettavilla sanakäänteillä
Kakkukahvit mattolaiturilla, herkkupaloja auton takaluukusta, kuuden ruokalajin kattaus omassa olohuoneessasi - vain mielikuvitus on rajana.

ja samaan aikaan lyö aitojen yrittäjien kioskeille yhä uusia maksuja ja rajoituksia höystettynä kyttäyksellä, joka tarjoillaan vittuilupedillä.

Mitä helvetin touhua tämä on, niinku oikeesti?

Jokainen tietää, ettei aito ruokapaikan pitäjä saa ilman paskapoliisia hienoa Oiva-tarraa kelmeällä hymynaamalla ovenpieleen ja samaan aikaan, ihan tosissaan, saa myydä ruokaa ihmisille auton takakontista. Oikein kaupungin kannustamana! No tietäähän sen, että mikään ei ole niin saastaa ihmisenä kuin yrittäjä, riistäjä - porvari, joka nukkuu vielä huonosti ja ahneuttaan pyytää pizzasta 12 euroa ravintolassaan, jota sääntelystä elävät akkalaumat kyttäävät taulukoineen ja mittatikkuineen. Silloin ei kakkukahveja ehdi kiskoa siellä mattolaiturin nokassa, koska siitä saattaa joutua mereen tai järveen jotain pahaa! Pahaa saastetta, joka pilaa jo valmiiksi maailman saastaisimman rapakon eli Itämeren.

Lopulta Neuvostoliitto voitti. Se elää meissä suomalaisissa. Venäjältä se taisi jo kadota aikoja sitten.

Meno muuttuu kunhan asenteet muuttuvat ja toisten rahojen jakaminen äänestyslipukkeilla lopetetaan. Sitä odotellessa:

Hymyillään kun tavataan.  Valitse sinäkin alta hymysi. Mulla se on huono.

Kuva

9 kommenttia:

 1. Tjoo... Tein elämäni ensimmäisen viunanhakureissun Viroon. Tallinnassa Tulli halusi tutkia auton TUPAKAN takia. Se ainoa hyvä puoli mikä EU:ssa PITI olla - vapaa liikkuvuus REHELLISILLE ihmisille eikä vain kriminaaleille - on näemmä unohtunut.

  Olisin voinut kieltäytyä tarkistuksesta, mutta kyllä kyöstit keinot keksivät, joten avasin takalompsan, että ei ole tupakin tupakkia. Nöyrä lammas.

  VastaaPoista
 2. No niin... saap nähä miten mun käy ens kuussa. Aattelin pari kartsaa tuoda ja jokusen lavan bisseä. Sekä kesärenkaat, mutta ei kerrota kellekään.

  VastaaPoista
 3. Karkeasti tuli veroissa muuten melkein tonnin säästö. Laskeskelin että pitäisi riittää puoleksi vuodeksi, jos jatkan samaan tahtiin juomista ja tarjoamista kavereille. Eli valtio menettää mun tapauksessa kaksi tonnia verotuloja tänä vuonna.

  Päälle tietty kaikki muu tuominen, joka on luokkaa 300 euroa veroissa.

  Jutan verkkosukkahousuissa on reikä.

  VastaaPoista
 4. Juu, helposti se noin menee. Mä kun käyn päiväreissulla ens kuussa, on laskennallinen säästö noin 400 euroa. Ihan kiva päiväpalkka siitä että käy ravintolassa ja yhdellä tuopilla sillä aikaa kun auto on pajalla huollossa ja rengastöissä. Varmaan mukaan tarttuu jotain muutakin. Apteekkikäynti kannattaa joka kerta, esimerkiksi.

  jos tienata haluais niin viinaa vois tuoda ja myydä täällä. Siihen en ole lähtenyt.

  VastaaPoista
 5. "Vaikea uskoa, että Neukkulassa vaikkapa muhamettilaiset hyppivät silmille, mikä tuntuisi olevan yleiseurooppalainen trendi sekin."

  Venäjä kuuntelee vain väkivaltaa ja vastaavasti halveksii Euroopan myöntyväisyyspolitiikkaa pitäen sitä heikkoutena - mitä se tosiasiassa onkin. Ristiriitaisissa tunnelmissa olen, koska pidän siitä, miten Venäjä toimii omien kansalaistensa hyväksi välittämättä muiden maiden piipityksistä, mutta samalla kammoksun Venäjän imperialistista tapaa hoitaa ulkopolitiikka. Yleis(länsi)eurooppalainen trendi nykyään on ensin kusta omaan sänkyyn ja sitten mennä siihen nukkumaan.

  VastaaPoista
 6. ... edes ymmärtämättä miksi se on märkä. :)

  VastaaPoista
 7. Hyvä aforismi, Lippo.
  Toden sanoakseni ristiriitainen on fiilis: tietyllä tapaa häikäilemättömässä voimassa on jotain kunnioitettavaa ja samaan aikaan se on uskomattoman törkeää.
  Mutta jos katsoo vaikkapa Kumitontun blogista nuo videot joissa muhamettilaiset touhuavat, niin valinnan ollessa Suomi-kalifaatti tai Neukkula niin harasoo ja tervetuloa tsaikka on jo tulilla.

  VastaaPoista
 8. Jos anoisi Venäjän passia ja kansalaisuutta? Ei kait ne suoralta kädeltä tyrmäisi? Meinaan, voisi se mukava olla sellaisen maan kansalainen jonka Big Kahuna sanoo puolustavansa omiansa missä tahansa. Sanon vaan jotta Putinilla on munaa enempi kuin eu johtajilla yhteensä.

  VastaaPoista
 9. Kiitos Joppe kommentista. Venäjässä on potentiaalia vaikka mihin. Eikös se Depardiue ole nykyään venäläinen? Ei välttämättä yhtään huono vaihtoehto...

  VastaaPoista