tiistai 8. lokakuuta 2013

Tatun päiväuniaika

Jokunen viikko takaperin ihmettelin (Hyvä palkka, 20.9.2013), kuinka nimimerkki Päiväuniaika (varmasti kuvaava nimi) jaksaa marmattaa netissä vastikkeetonta 1100 euron kuukausiansiotaan. Iltasanomat tietää kertoa Tatusta (nimi tuskin muutettu), joka notkuu Punavuoressa, sattumalta, samantasoisella kuukausinotkunta-ansiolla. Nuoria ihmisiä molemmat, kovin samansuuntaiset euromäärätkin kyseessä.

Ei nämä tarinat ihan turhasta tule enkä jaksa enää epäillä, etteivätkö toimeentulotukisummat ole pääkaupunkiseudulla ja muuallakin nykyään melkoisia. Huvittavintahan tässä on, että tänne voi kai tulla nykyään ulkomailtakin nostelemaan tukia. Virolaiset, venäläiset kai siinä ykkössijoilla.

Varmasti hauskaa touhua tuollainen parikymppisenä, ehkä vielä kolmekymppisenäkin. Voi nukkua pitkään ja "chillailla" milloin missäkin. Jossain vaiheessa saattaa vain huomata, että on jäänyt melko yksin ja aika on käynyt pitkäksi, eikä mikään ole muuttunut enää vuosiin. Nelikymppisenä urautunut tukinotkuja on jo veteraani, jolla on takanaan mahdollisesti parinkymmenen vuoden ammattilaisura työn ja vastuun välttelijänä.

Vihjeeni Tatulle ja nimimerkille Päiväuniaika: äänestäkää vasemmistoliittoa tai demareita, tai vihreitä, tai jotain niitä muita puolueita, onhan niitä monenlaisia. Pääasia että äänestette; pysytte leivässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti