keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Pellelauma eli Holholasta päivää

On paikkoja, joista voit löytää lauman pellejä. En tarkoita nyt sirkuksia, joiden pellet ovat ihan oikeissa töissä pelleillessään vaan Helsingin kaupungin rakennusviraston pellelaumaa, joka ei ole oikeissa töissä vaan keksimässä muille ihmisille kiusaa ja haittaa. Muille, jotka useimmiten ovat niin sanotusti oikeissa töissä. Rakennusviraston tyhjäntoimittajien palkat maksamme me muut, halusimme tai emme.

Annetaanpa pieni näyte HS:n nettisivuilta liittyen uusiin terassimääräyksiin Helsingissä:

Uudet terassiohjeet ovat pikkutarkat. Päivänvarjojen ja markiisien tulee olla yksivärisiä. Pleksi- tai lasikaiteita ei sallita, eikä niihin saa ripustaa suojakankaita.

Painekyllästettyjä kalusteita, penkkejä ja halpoja muovituoleja ei sallita. Valkoisia kalusteita ei saa käyttää, koska väri erottuu häiritsevästi katukuvassa ja häikäisee auringossa.

Helsingin tilanne on vähän kuin koko Suomenkin tilanne: ei täällä mikään rahapula ole. Rahaa on mutta se käytetään aivan vääriin ja usein täysin järjettömiin kohteisiin.  Tasapäistäminen on suomalainen tyyli mutta ihanko tosiaan ne valkoiset tuolit niin kovasti häikäisevät..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti