torstai 31. lokakuuta 2013

"Niillä on julma valta"

Onhan niillä julma valta, niillä virkamiehillä. Ja ne käyttävät sitä hymyillen.

Ennen maailmaa hallittiin väkivallalla ja nyt sinun turvallisuutesi taataan hymyillen. Hymy kaunistaa, sanotaan.

Yksi valvonnan ja kyttäyksen tärkeimpiä tehtäviä on pelata pienet pelurit pois markkinoilta isoja ruokataloja ja ketjuja haittaamasta. Sama pätee osin myös ravintolabisnekseen, pois lukien monikulttuuriset paikat, joita ei juurikaan valvonta, tai jos valvotaan, on se läpi sormien katsomista.

Toisin on suomalaisen perunanenäisen yrittäjän kohtalo, Helsingin Pravdassa tällä kertaa. Virkakyöstiä ja -kyllikkiä lappaa ovista ja ikkunoista mittatikkujen ja lomakkeiden kanssa. Moni ei arvaakaan, että tästä tarkasteluhommasta lähetetään lasku yrittäjälle. Hän tilasi palvelua, hän on "asiakas". Tosin tahtomattaan, mutta se nyt on vain hidaste. Olemme kaikki virkamiesten asiakkaita. Tämä on virkamiesten suurimpia oivalluksia heudän tarjotessaan sinulle palvelua, jota et halua.

Eläinten ruuaksi meneville ruuille pitää olla eri tilat ja laitteet kuin ihmisten ruuaksi meneville. Eläin tunnistaa, että tämä jauheliha on ollut samassa tuotantotilassa ihmisten ruuan kanssa ja suuttuu siitä.

Oli kummin päin tahansa, yrittäjä menettää joskus myyntiluvan toimittuaan väärin ja mainekin ehkä kärsii.

Mitäpä vastaa asiasta todennäköisesti päättämässä ollut leppoisan tittelin haltija, Vantaan ensimmäinen kaupungineläinlääkäri, kun asiasta kysytään häneltä:
"Ymmärrän, että se voi tuntua ihmeelliseltä, mutta niin se vain on"

Miljardivelkaisen kunnan kuukausipalkkaisen virkamiehen on helppo oivahymyillä. Edut säilyvät ja palkka nousee myös ensi vuonna.

Pitkä vuosilomakin on kohta taas edessä.

2 kommenttia:

  1. Niin se vain on. Jo viikonkin myyntikielto voi jopa kaataa pikkufirman.
    Tai ainakin tehdä ison kuopan tilille.

    Se, kuinka virkakyllikki lomakkeineen löytää kohteensa on
    monesti se kiinnostavin kysymys. Tuleeko vihje tai peräti komento jostain...ä

    VastaaPoista