keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Hiljaiseksi vetää

Helsingin Sanomat tietää kertoa, että Vihreät on suosituin puolue alle 25-vuotiaiden keskuudessa. Nuorisossa piti olla tulevaisuus. Onkin varmaan, mutta millainen? Haluavatko vihreät sitä lopulta itsekään? Onko se jotain niin ihanaa, että ihmiset täytyy pakottaa siihen?

Jostain ne tulivat laajempaan tietoisuuteen, muistaakseni 90-luvulla. Kun olin koulussa oli Kekkonen, Neuvostoliitto, opettajan mielestä jääkausi tulossa ja uskonnonopettaja sanoi, että taudit ja sairaudet johtuvat synneistä. Lapselle nuo olivat kaikki yhtä todellisia asioita. Sittemmin jossain vaiheessa kuoli Kekkonen, vähän sen jälkeen kyykkäsi Neukkula, jääkausi (ja väestöräjähdyskin) peruttiin.

Huomasin varsin nopeasti, että taudit ja sairaudet johtuvat ihan muista asioista kuin synneistä eikä mitään syntejä olekaan, minkä lopputuloksena erosin kirkosta, mikä oli yksi elämäni vapauttavimpia hetkiä. Ei tullut salamaa otsaan eikä Jeesusta ole näkynyt, vaikka jo 30 vuotta sitten revittiin "Jeesus tulee oletko valmis" -lappuja puhelintolpista irti. Osa minusta odottaa yhä, myönnän. Olisihan se näky. Taisivat valehdella koulussa useammastakin asiasta.

Sitten ne tulivat jostain ja alkoivat käydä taisteluaan milloin mitäkin vastaan mutta useimmiten lähes kaikkea vastaan yhtä aikaa. Luontoa piti suojella, mikä kyllä oikeastaan kaikille tapaamilleni ihmisille oli sitä ennenkin itsestäänselvyys. Aloittivat taistelunsa varmaan rasvasta ja suolasta, minkä seurauksena ruoasta tuli lähes mautonta. Tupakka kulki siinä mukana ja on nyttemmin jo lähes nujerrettu.

Sitten piti kierrättää, tuli biojätettä, lajittelua, sittemmin pakollista lajittelua. Valtava kuorma-auto hakee banaaninkuoret tuosta pihan perältä. Eko-sitä ja eko-tätä. Vesikin kuulemma loppuu. Sähköä piti säästää. Ydinvoimasta ne aina jaksavat pauhata. Ne ovat tulevien sukupolvien asialla siinäkin. Ihmisten, joita ei ole edes olemassa.  Alkoholia viedään takaisin Alkoon sitä vauhtia, että heikkopäistä hirvittää. Harmittaa, koska välillä janottaa, enkä tarvitse valtion apua siinä asiassa.

Avasivat rajatkin, mokomat. Mukavahan se on matkustella ja olenpa itsekin käynyt maailmalla. Varsin rauhallista ja hauskalla tavalla tunkkaistahan täällä olikin ennen monikulttuuria. Vaan ei ole enää, nyt värisee ja väpättää etnisesti. Luomua piti syödä. Kallistahan se on kuin mikä, joten en syö. Ruokakin oli loppumassa ihan kohta koko maailmasta. Varmaan tajusivat itsekin ettei se lopu, vaikka väestöräjähdys tavallaan tulikin, kun afrikkalaiset tuplasivat väkilukunsa noin 20 vuodessa; taitavat tuplata jatkossakin. Mahtuuhan tänne, tervetuloa.

Öljyhän niiltä loppuu joka toinen torstai. Ensi viikolla pumpataan viimeiset pisarat Äiti Maasta. Lihaa älä syö, eläinten ystävä. Liha on murha, kuulemma. Joskus luulin, että ei niitä niin tuo seksikään kiinnosta. Väärässä olin, ohjeet viherseksiin on olemassa jo vuodelta 2002. Porukan miehille lieneekin nakki varma, kun värisevin äänin saarnaa ylikansallisten yhtiöiden riistämistä luonnonvaroista  kesäleirillä. Kesäyössä on taikaa, tiedän. Suomessa vieläkin ekologisempaa jyskytellä kesäisin ulkona, kun valoja ei tarvitse polttaa. Energiansäästöä, nähkääs. Viidakossa kaikki on toisin, monesti paremmin, koska siellä on sitä "luontoa".

Seuraavaksi ne alkoivat pelastaa koko maapalloa. Kehitysyhteistyötä, kummilapsia, feissareita, jotka ahdistelee kaduilla, mitä kaikkea Maailmaa kylässä -  ja bongorumpu soi. Keksivät, että jos jostain saa valkoisen syntisen miehen kiinni, niin autolla ajamisesta.  Julkista liikennettä pitäisi suosia. Polkupyörällä ajamaan heti, koska kotona Damissakin ne ajavat.  Siihen ne ovat panostaneet kyllä.

Hiilijalanjälkikin minulla kuulemma on, vaikkei minulla ole hiiltä jalkapohjissa. Verotus toimii ja tappaa romuautoilla ajelevaa kansaa. Hiilidioksidi oli ovela veto. Erittäin ovela. En muista, koska se tuli, mutta nyt se on kaikkialla. Talvenkin peruivat, kiitos siitä. En ole talven ystävä. Lumi on muisto vain, jäähyväiset lumelle.  Eniten harmittaa, ettei sitä huomaa muusta kuin siitä ettei Helsingin lumisia katuja enää nähtävästi tarvitse aurata talvisin.

Ne lisääntyivät ja täyttivät maan monella tapaa. Sukupuolia ei enää ole, voit valita itse. Aina ne kuitenkin tietävät, mikä minulle on parasta. Niillä, jos kellä, on ratkaisut asioihin. Saat ne selville kysymättäkin, sillä ne kertovat kyllä.  Ne tietävät mitä minä tarvitsen ja varsinkin sen, mitä en tarvitse.

Mitähän ne vielä keksii. Se minua oikeastaan eniten tässä jännittää. Nyt niillä nimittäin on kannatusta.

----------------------------------------------------------

8 kommenttia:

 1. "että Vihreät on suosituin puolue alle 25-vuotiaiden keskuudessa. Nuorisossa piti olla tulevaisuus".
  Miksiköhän? Jos ja kun vas/vihreät lupaavat, että ei tarvitse ottaa vastaa paskaduunia mutta rahaa saat joka tapauksessa ja suhtautuminen pössyttelyyn on "liberaalia", niin kenen numeron luulet aktiivisesti syrjä... eikun äänestävän kirjoittavan äänestylappuun, mikäli jollain tavalla saat itsensä rehattua äänestyspaikalle?

  Luonnosuojelulla ja vas/vihreillä on yhtä paljon yhteistä kuin Pohjois-Korean demokratian kanssa.

  VastaaPoista
 2. Kyynisempi sanoisi että Vihreät taitavat palauttaa meidät Neukkulaksi. Mielessäni jo kuvittelen muurin harjalla ohimarssiville järjestöille kättä heiluttavia koppalakkisia miehiä ,ja naisiakin. Aatteen tuhovoimaa ei kannattane aliarvioida. Ken elää, se näkee. Toivoa on silti, jopa minulla.

  Ja totta, vas. ja vihr. on tässä ihan samassa nipussa.

  VastaaPoista
 3. On tainnut herra Tikalla mennä historian opit ja muisti pahasti pieleen. Kekkonen luopui vallasta jo 1982 ja kuoli jo 1986. Kuten on tunnettua niin vihreiden ja sosialistien mollaajien yleistieto on yleensä hyvin heikko.

  VastaaPoista
 4. Puhumattakaan yleistiedosta, jota Karl-Marx "-korkeakoulussa" annettiin tai meillä Kiljavalla ja Murikassa!

  Kekkonen ei "luoput vallasta", vaan "dementia" pakotti Kekkosen eroamaan tehtävästä (terveydellisistä syistä) syksyllä 1981. Näin yht'äkkiä muistaakseni, vai onko sittenkin "yleistietoni" heikko?

  VastaaPoista
 5. Kyl, suurin piirtein oikein muistelet. Kekkonen pyysi eroa lokakuussa 1981 ja virallisesti erosi tammikuussa 1982. Silti teidän yleistiedot tuppaavat olemaan heikot.

  VastaaPoista
 6. Kirjoitus on siltä osin huonosti kirjoitettu. Koulussa olin pitkälti 80-luvulla. Vihreistä ensimmäiset omat muistikuvani on 90-luvulta.

  Ehkä virhe sallitaan, jos kyseessä on oma terapiamuotoni alati vihertyvässä maailmassa. Lopulta minustakin kai tulee vihreä. Murrun paineen alla ja ostan sähköauton.

  Muistan kyllä kun Kekkonen kuoli, samaan vuoteen mahtui Palme ja Tsernobilikin. ja Challenger-sukkulan räjähdys. Nuo nyt tulee ensimmäisenä mieleen.

  VastaaPoista
 7. Voi jeesus, toi ekoseksi oli kyllä hulluin juttu hetkeen.

  VastaaPoista
 8. Niinpä. Kaiken nähnytkin yllättyy ekojengin sekoiluista.

  VastaaPoista