sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Alkoholiverokapinallisen elämää, osa 2 - Tuttu tunne

Sarjassamme aiemmin tapahtunutta: kyllästyin Jutan ja kavereidensa veroihin ja niiden jatkuviin korotuksiin sekä siihen, että joku maailmanpelastaja keksi säännön, että "tarkastamme henkilöllisyyden kaikilta, jotka vaikuttavat alle 30-vuotiailta". Vaikka itse olen jo tuon iän ylittänyt, tai oikeastaan sen takia, en alistu siihen, että minulta kysellään papereita ostaessani muutaman pullon bisseä lähikaupasta. On vielä mahdollista, että jonkun kassatyttelin mielestä "vaikutan alle 30-vuotiaalta", mikä on asia, jota kukaan ei kai kykene mitenkään määrittelemään. Tiedän tapauksen, jossa papereita on kysytty yli 40-vuotiaaltakin mieheltä. Suomi on merkillinen maa mitä kyttäämiseen ja holhoamiseen tulee.

Niinpä tein uutenavuotena päätöksen lopettaa alkoholin ostamisen vähittäismyymälöistä ja siirtää hankinnat ainoastaan anniskelupaikkoihin ja ostaa isommat määrät Tallinnasta.

Jutan kyseenalaiseksi ansioksi on mainittava, että alkoholinkulutukseni todella on vähentynyt. Painoakin on pudonnut jonkin verran.

Vähäinen alkoholinkäyttöni liittyy myös siihen, että krapulat tuntuisivat pahenevan vuosi vuodelta. Jos parikymppisenä jaksoi kipata aamuyöhän asti ja lähteä töihin parin tunnin yöunilla, niin enää sellainen ei onnistuisi. Nyt menee vähintään vuorokausi toipuessa, joskus kaksikin. Jutalta jää minun takiani nyt muutama veroeuro keräämättä, sillä muutenkaan alkoholi ei maistu enää samalla tavalla kuin nuorempana. Olen suoraan sanoen jo hieman kyllästynyt koko aineeseen. Joskus on kuitenkin mukava kumota jokunen tuoppi kaverin kanssa ja ihmetellä maailmaa, puhua autoista tai reissuista. Naisistakin on joskus puhetta.

Heikko olohan siitä tulee, mutta kyllä sen silloin tällöin kestää; tänäänkin.

2013-04-06_22-25-38_876

6 kommenttia: