maanantai 2. helmikuuta 2015

Tämä ei ole mikään raha-automaatti


Uutiset tietävät kertoa, että Suomen teille tulee 300 uutta yksisilmäistä rosvoa noin tuhannen kilometrin matkalle. Vaikka asiaa miten miettii, on 1000 kilometriä aika paljon tietä.

Kameravalvonnan tarkoitus on veronkeräys.

Itsellenikin sellaisesta on kerran Pudasjärven suomaisemissa, keskellä ei mitään, räpsähtänyt satasen vero, koska ajoin 80km-alueella muistaakseni 97 kilometriä tunnissa. Wittumaisinta, ja näin se on pakko tähän kirjoittaa, on juuri tuo lähes jatkuva muuttuminen: 60, 80, 70, 100, 80, 70, 80, 100...

Kun sitä yksisilmäisen tienvarsirosvon läsnäolon pelkotilaa kestää tunteja, ja parhaimmillaan satoja kilometrejä, sitä haluaisi kiinnittää huomiota siihen liikenteeseen ja sen sujuvuuteen, ympäristöön, hirvieläimiin, mopoilijoihin, traktoreihin, maaseudun mummoihin sekä kesäisin nuoriin naisiin, joita joskus harvoin tiellä näkee.

Mutta ei: on kytättävä numerotauluja pelko persiissä ja vielä kotiin tultuakin on hieman epävarma olo.... "Tuleekohan sieltä lasku".

Kamera vain rahastaa, turvallisuuden kanssa sillä on tuskin mitään tekoa. Voit ajaa kameroista huolimatta miten sattuu. Umpijurrissa, huumeissa, näyttää persettä kameralle, sikailla miten vaan, kunhan teet sen nopeusrajoitusten mukaan. Ajaa vaikkapa peräkärrin kanssa satalasissa pikkutiellä, mikä tuntuisi olevan suomalaisten yksi kansallislaji.


Valvonta vaikuttaa, tiesi jo Valvirakin. Lisävalvonta vaikuttaa lisää.

Ja kaiken lisäksi yksi rahastuskone, autovero, ei oikein tuota. Ja eihän se tuota, kun suomalainen köyhtyy köyhtymistää kyösteilyn seurauksena.

1 kommentti:

  1. Joku hälyttävä navigaattori tai Telkkä niin se pelkää ajajan puolesta.
    Nauratti, kun Iltasanomien jossain poliisiautojen määrästä kertovassa jutussa kommenttina oli "Lopettakaa automaattinen epäreilu liikennevalvonta jota on lapsellisen helppo kiertää."

    VastaaPoista