maanantai 9. helmikuuta 2015

Kes-kusta päässä

Keskustan tavoiteena on keskioluen poisto kaupoista takaisin Alkoon. Minun tavoitteeni on poistaa itseni Suomesta pidemmällä aikavälillä. Tavoitteeni on kytenyt vuosia, vuosia, mutta niin se on varmaan Keskustankin tavoite absoluuttisesta kontrollista mieleen ja ruumiiseen. Siinä meitä odottavat ruokakupongit sekä vankileirien saaristo. Piikkilangan toimittaa joku puoluepomon serkku Isojoelta, lanka tulee tietty Kiinasta asti. "Valmistuttaja Keskustan Lanka ja Luoti"...Eikä tuo maaseutujen hörhöseura sen kontrolli-idean kanssa aivan yksin olekaan, valitettavasti.

En ole poistumiseni kanssa varsinaisesti kiirettä pitänyt, ja voi olla, ettei se koskaan toteudukaan. Se on sellainen yksi iso linja, jota saatan lähteä etenemään, jos elämä siihen jotenkin järkevää tietä näyttää. Viime vuosina elo on lähinnä tarjonnut ongelmia, vaikeuksia ja yhden kroonisen sairauden, jota olen hoitanut suurelta osin kunnallisella puolella. Viimeksi tänään kävin kipulääkärillä eikä sekään käynti taida montaa kymppiä maksaa. 

Ehkä tämän kaiken taustalla on eniten kyllästyminen. Tietynlainen kyllästyminen koko tähän touhuun ihan jo maantieteellisestikin. On helvetin kylmä, surkea ilmasto, pimeää suurimman osan vuodesta, ja pitkä matka kauas pois. Vähän kuin söisi maksalaatikkoa vuosikymmenet. Ihminen joskus kaipaa vaihtelua. Olen matkustellut tähän ikään melko paljon jo, ja samaan aikaan tuntuu, etten ole vielä käynyt missään. Asuin takavuosina joitakin kuukausia eräässä Euroopan maassa ja pidin siitä kyllä. Pientä esimakua on siis jo saatu arjesta muualla.

Nämä maantieteellisesti masentavat asiat olisivat täällä ilman holhoustakin, sekä ilman Pekka Puskaa, joka nousee haudasta tai ehkä kaivetaan jostain suonsilmästä kuin muumion kosto konsanaan joka ikinen vuosikymmen varmaan vielä seuraavat 600 vuotta.

Minulla oli aikoinaan eräs tuttu jannu, joka muisti usein mainita jotenkin näin:

"kunhan Fidel Castro potkaisee tyhjää niin minä vetäisen tukevat kännit hyvästä viskistä".

Nyt kun asiaa mietin niin teenpä minäkin saman - Pekka Puskan kohdalla.

p.s
on hienoa että sanotaan rehellisesti mitä tavoitellaan. Pisteet siitä, Puska ja kumppanit.
Pitäkää hauskaa siellä Tallinnan-risteilyllä! 100 litraa olutta omaan käyttöön, vai miten se nyt oli....
6 kommenttia:

 1. Eikös tarkoitus ollut vain korvata kaupan kolmonen kakkoskaljalla? Olis ollu diplomaattisempaa lähestyä asiaa vaikka kolmosen prosenttimäärän pudotuksella, eikä säikyttämällä kaljakansa kuralle ajatuksella pullon pois ottamisella.

  VastaaPoista
 2. Kyllähän se tämän persläven taakseen jättäminen käy yhä useammin mielessä. En tosiaan tiedä mistä se hybris on peräisin, että kun porukat on valittu hoitamaan yhteisiä asioita, niin he katsovat valtuuksiensa ulottuvan aikuisten täysvaltaisten ihmisten holhoamiseen. Jos viinan juonnin määrään haluttaisiin oikeasti vaikuttaa, niin tehtäköön jotain työttömyydelle, syrjäytymiselle, jne. Puuhastelut mainontakieltojen, saatavuuden rajoittamisen ym kanssa on tässä asiassa täysin perseestä (anteeksi ranskankieleni).

  VastaaPoista
 3. Sanna, no laimennustahan ne ajaa. Se on mielisairasta touhua. Ja sitäpaitsi lager 3.7prossaisena on ihan hirveetä kamaa. ei liene ketään joka siitä pitäisi. alkoholi tuo juomaan myös makua. joku britti-ale vielä saattaa mietona mennäkin.
  yhtäkaikki: ei aikuisten ihmisten juomia tarvitse puskien laimentaa. ei sellaiseen ole yhtään mitään perusteita. juokoot itse vaikka vettä mutta muitten juomiin ei kosketa. kaikki typerät prosenttirajat pois samantien.

  Koskela, kiitos kommentista. Demariaate, jota siis jokainen puolue suomessa ajaa, tarvitsee ne köyhät ja syrjäytyneet. Sen takia kierre on ikuinen, enemmän köyhiä enemmän ääniä sossuille. meno jatkuu niin kauan kuin auringossa virtaa riittää. äänestää voi vain jaloillaan. mulla oli tosta jalka-äänestyksestä muistaakseni joku kirjoituskin mutten nyt löydä sitä.

  VastaaPoista
 4. Keskusta saa ilmeisesti vaalirahoitusta Tallink-Siljalta ja Super-Alkolta, koska se hävittää suomalaisia työpaikkoja noin suurella innolla.

  Kakkosolut ei yksinkertaisesti toimi. Menekki siirtyisi vahvempiin oluisiin ja kakkosoluesta tulisi vedellä jatkettua nelosolutta kuten Ruotsissa.

  VastaaPoista
 5. Jos ne aikoo muuttaa Alkot Prisman viinaosastoiksi vaalien jälkeen. Valmiiksi jo samassa tilassa usein. Nimellisesti siirrytään vapaampiin markkinoihin tosiaiallisesti paikallinen monopoli vain tiivistyy kun viinarahatkin valuvat keskusliikkeen taskuun.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommenteista Vasarahoo ja Anonyymi. Hyviä pointteja teillä molemmilla.

  Kyllä toi laimennettu olut on ihan silkkaa alistamista. Keskusta saattaa tosiaan pelata Super-Alkon pussiin. Viinarannasta.com on silti ehkä maailman hienoin osoite nettisivuille.

  VastaaPoista