sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Jos ei jarruja helluntaina niin...

Eihän siitä mihinkään pääse, että jarrut autossa ovat hieno keksintö.

Kuluvia osiahan ne ovat, joten rassailin joutessani palat ja levyt paikoilleen.

Jo vain kelpaa ajella ja sekös puistossa linssimuhennosta lusikoivaa hippiä ketuttaa.

Eilisestä ravintolapäivästäkin ajattelin jotain kirjoittaa, mutta olkoon. Lapasesta lähtenyt veronkierron muoto, jossa säännöt eivät ole kaikille samat. Toisaalta jos joku on niin dorka, että maksaa kotikokille linssisopasta 8 euroa lautaselliselta niin mitäpä siihen mitään sanomaan.

Ruttopuiston eilisellä otannalla uskoisin, että keskiverto trangia-kokki saattaa pystyä pyöräyttämään jopa tuhannen euron liikevaihdon, josta katetta jäisi nopealla laskennalla ehkä 800 euroa. Kyllä sillä rahalla talvehtii joogagurun luona Intiassa koko talven.

Omituisinta tässä on, että sosialistit, jotka itse vaativat eniten kaikenlaista säätelyä ovat tässä asiassa vaatimassa säätelyn poistamista ja kiertämässä veroja, veroluonteisia maksuja ja useita erilaisia lakeja, asetuksia, valvontaa... jopa Teosto-maksuja. En usko ravintolapäiväpelleporukan maksaneen teostolle maksuja per asiakaspaikka.

Mitäpä niitä kaikki maksuja turhaan maksamaan muutenkaan, tehdään vain hauskanpidon hengessä pikkupalveluksia toinen toisillemme. Minustakin kaikenlainen sääntely on niin sanotusti syvältä. Joku vero tähänkin pitäisi saada. Autonomistajaa voitaisiin aivan hyvin veroittaa huoltoverolla, sillä kyllähän jokaisella meistä on mahdollisuus huoltaa autoaan itse, jolloin Jutta ja kaverit jäävät taas ilman euroja. Siitä kärsii oikeudenmukaisuus, mikä ei ole yhtään hyvä ja tasa-arvoinen asia.

Kuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti