keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Hiiliviha

Viime aikoja sävyttävät erilaiset kömpelöt uudissanat. Tutuin niistä lienee vihapuhe. Tänään kuulin kaksi itselleni uutta käsitettä: nettiviha ja vihaviesti. Liekö jälkimmäinen sukua tekstiviestille.

Aamulla YLEnannon radiouutiset tiesivät kertoa, että päästöjä on vähennettävä - rajusti. Toisaalta minuakin, kuten Vihreitä, kiehtoo esiteollinen elämäntyyli. En tosin tiedä millaista se olisi mutta ehkäpä joku Vihreistä osaa kertoa, kun sitä niin kovasti nykyaikaankin vaativat.

Joskus kehittelen ajatusmallia, jossa asustan erämaassa; kalastaen ja metsästäen pienriistaa jousella. Marjojakin pitäisi tietty poimia ja sienestää siinä sivussa syksyisin. Muutaman kerran vuodessa onnistuisimme kavereiden kanssa kaatamaan jokusen hirven ja niistähän saisi lihaakin ihan mukavasti talvea varten. Kaikenlaiset tuliaseet olisi kielletty jo ajat sitten kun ne on kuitenkin jollain tapaa ameriikkalaisten kapitalistista salajuonta ja ne ampuu aina elokuvissakin pitkää sarjaa, jotkut jopa kymmeniä sekunteja yhtä kyytiä. Rambo, anyone?

No, kuitenkin tuntuu, että nälkähän siinä tulisi ja ravinto oli aika yksipuolista, mikä varmasti toisi mukanaan aivan omanlaisensa ongelmat. Saattaisi jäädä vähemmälle internetin vihasivujen selailukin. Puusta veistelisin ruuhen (nuoremmat ette kuitenkaan tiedä mikä se on, joten KVG vaan teille). Loppuisi siinä nuo säännölliset työajat ja saisi enemmän semmoista yrittäjähenkeä taottua ihmisten päihin. Tiedä siitä puun polttamisesta sitten tällä väkimäärällä. Metsät menevät varmaan melko nopeasti sileiksi. Yksi moniosaajaperhe, jossa on vaikka vain kaksi koneinsinööriä ilman kotimaahan unohtuneita todistuksia, käyttää varmasti aika monta mottia halkoja talvikaudella. Ja sitä hiiltähän niistä tulee. Voi vit... En tiedä mikä avuksi. Auttakaa, Vihreät. (Saa muutkin vasurit auttaa, en minä silleen syrji ketään, koska olen luonteeltani aitosuvaitsevainen ihminen.)

Ja kaikki tämä vain yhden s******n hiilidioksidiin takia. Per****n hiilidioksiidi minkä teit. Julistankin sen takia yleisen Hiilivihan. Moni muistaa historiasta tutut Isovihan ja Pikkuvihan mutta ne olivat tähän verrattuna lastenleikkiä. Nyt on Hiiliviha 1.0 ja meno on julmaa.

Aluksi julistan Ranskan vallankumousta mukaillen suoralta kädeltä uuden ajanlaskun alkaneeksi. Otamme takapakkia vaatimattomat 400 vuotta niin päästään tuosta turhasta hiilidioksiidista ja kaikenmaailman teollisuuksista eroon. Ennenkin elettiin ilman, ettäs tiedätte. Nyt on siis vuosi 1613, Suomi on ruotsalainen (YLEltä kuulin) ja tarinahan kertoo, ettei RasistisenKieliPuolueen:n puheenjohtaja-Stuurkoort edes osaa kunnolla ruotsia vaan on tavallinen rimpeläinen jostain Pohjois-Savosta. Liekö totta tuo urpaani tarina. Mitään merkitystähän asialla ei minulle ole.

hiilidioksidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti