lauantai 14. maaliskuuta 2015

Kun kevät ei yllätä - eikä kyösti

Iltasanomat mainitsi kuin sivulauseessa, että ajoneuvon perusveroon tulee ensi vuonnakin korotus. Lienee tuskin ketään, joka yllättyisi tästä. Voidaan todeta, että virkakyösti ei petä. Se tekee tuhoaan talossa ja maantiellä jatkossakin. Autoverotus tappaa, turha sitä on kaunistella sen kummemmin. Vastuu monista suomalaisista tieliikenteessä aiheutuneista ruumiista on sinulla, kyösti. Arvostaisin sitä, että tulisit sieltä viraston kätköistä omalla naamallasi ja nimelläsi kertomaan vaikkapa televisioon näistä asioista.

Touhu loppuu vasta kun veroprosentti on 100 ja kaikki ovat gulagissa. Ennen sitä meno jatkaa vankkaa rataansa, joka on kummasti syöksykierteen näköinen, kun sitä ulkopuolelta katselee.

klikkaamalla näet suuremman kuvan


Ylläoleva kuva on Suomen vilkkaimmalta tieltä - Kehä ykköseltä. Nastasankarit ja lumeton talvi ovat täälläkin tehneet tehtävänsä. Tie on uskomattoman karkeassa kunnossa. Urat ovat silminnähden pahentuneet talven aikana.  Katsokaa nyt tuota rupista tienpintaa. Tajusin tänään, että ajamme ikään kuin pienillä mukulakivillä, joiden pinta on hiottu ja karhennettu. Kivitie - toisin sanoen. Sellaisilla jo muinaiset roomalaiset ajelevivat ajatellen ehkä, että joskus vielä ihminen tekee matkaansa hivenen nopeammin ja mukavammin. Tekee toki, mutta ihan muualla kuin Kehäykkösellä.

klikkaamalla näet suuremman kuvan

Siinäpä sitä on lisää sitä Kehä ykköstä.

Eipä mulla muuta. Jatkaa maksamista. 

Minä lähden nyt kalliisti verotetulle oluelle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti