torstai 19. maaliskuuta 2015

Itä-Kyöstilä

Moni muistaa Itä-Saksan, tuon työläisen paratiisin ja oikeamielisyyden kehdon. Vaan äläpä mittään: osaan meillä Itä-Kyöstilässäkin.

Ulkomaille muuttavaa on rangaistava, sillä moinen itsekäs teko ei sovi Aatteen eetokseen. YLE on eetosta vahvistamaan hakenut virkatöinään typeryyksiä lausuvan virkakyllikin, oikein professorin, toteamaan, että Lopullinen Ryöstö on itseasiassa "ihan perusteltua".


Virkakyllikki antaa epätietoisille viisauttaan siitä, mitä jäähyväisverolla itseasiassa tarkoitetaan:"Jäähyväisvero tarkoittaa sitä, että sillä hetkellä, kun henkilö muuttaa pois Suomesta, häntä verotetaan ikään kuin hän olisi myynyt kaiken omaisuutensa sillä hetkellä, kun hän poistuu Suomesta."

Jotenkin moisesta oraakkelimaisuudesta tulevat mieleen Katynin metsä, Nagant ja niskalaukaus tai Berliinin muuri, vartiotorni ja kiväärin luoti selässä. Kaikki nämäkin olivat.... "ihan perusteltuja"

Te, keillä vielä omaa rahaa on jäljellä, lähtekää äkkiä pois. Piikkilanka-aidat nousevat kohta!


3 kommenttia:

 1. Entäs, jos muuttaa kaikkine omaisuuksineen takaisin Suomeen hetken päästä? Saako sitten "veronpalautusta"?

  VastaaPoista
 2. Kiinnitin samaan huomiota tuon professorittaren haastattelussa. Koska sama käytäntö on muissa maissa, niin tokihan se sitten on moraalisesti oikein. Aivan samaa tasoa mielen kirkkaus kuin hiilivoimalan maanalaisessa varastossa.

  VastaaPoista
 3. Sanna, veikkaanpa ettei saa palautusta. Saa uuden verokortin kouraan ja prosentti on 60.

  KT, mitä ihmettä me voimme tehdä tälle kaikelle?

  VastaaPoista