Vähän hiljaista on ollut holhousrintamalla, mutta tänään pitkästä aikaa pärähti taas vaatimuksia lisäholhouksesta. Asialla on joku YK:n tutkijarohvessoori. Laulun sävel on tutun kuuloinen: epäterveellisiä ruokia pitäisi verottaa enemmän.
Tässähän on jotain tuttua. Meillähän on Suomessa jo monenmoista veroa liittyen syötäviin juttuihin; makeisvero on varmasti kaikille tuttu. Sitä en tiedä miten paljon pullaa ja kahvia kulutti työryhmä, joka vuoden ja kolmen kuukauden ajan kelasi sokeriveron käyttöönottoa.
No, emmehän me ihmiset osaa itse päättää siitä mitä suuhumme mätämme. Valtiota tarvitaan tässäkin apuun.
Mitenkä minusta on jo vuosia tuntunut, että ihmisten mielenkiinto ruokaan ja ravintoon on Suomessa lisääntynyt huimasti. Terveys on korvannut perinteiset uskonnot ja isänmaat. Nyt on terveys, minä ja minä. Ennen saattoi olla koti, uskonto ja isänmaa, jos vähän liioitellaan.
Itse olen erityisen kiinnostunut ruuasta. Se on yksi elämän suuria nautintoja. Sattumalta tässä parhaillaan teen muutaman viikon testiä, jossa muutan syömistottumuksiani. Tarkoitus on katsoa, toisiko se helpotusta taudin aiheuttamiin oireisiin. Nyt on toinen viikko menossa. Olo on parantunut mutta on mahdoton sanoa, onko se sattumaa vai ruokavaliomuutoksen ansiota.
Fiilistelen jo varoitustarroja:
"Lihapiirakkaa mussuttavat kuolevat nuorempina"
"Suojele lapsia - älä pakota heitä hengittämään rasvankäryä hampurilaisravintolassa"
"Sokerimine kahjustab tervist".
In Finland we, already, have this thing called järjetön verotus.
Että ei kiitos kaikille lisäveroille.
Puolitoista vuotta sokeriveron pohdiskelua on aika pitkä aika virkamiehiltäkin. Uusien verojen keksiminen on itse asiassa varsin helppoa jopa "virkakyösteistä" kootuille työryhmillekin. Vaikeampaa on keksiä riittävästi asiaa, jolla saadaan tuo puolitoista vuotta kulutettua.
VastaaPoistaIn Finland we have this "ylisäännelty holhousvaltio".
Tanskassa kokeilivat sokeriveroa mutta luopuivat siitä. Liikenne Saksan rajan yli kokista hakemaan kävi liian suureksi.
Kiitos kommentista. Tuli vasta nyt mieleen, että kyöstien maailmankatsomus on erilainen kuin meillä työssäkäyvillä; heillä on periaatteessa kaikki aika maailmassa, eikä kiire minnekään. Meitä muita tulevaisuus huolettaa, se on eri on tavalla olemassa. Kyösti juhlii, kahvittelee, sijoittaa, nostaa liksaansa, asuu leveästi... no, elämältähän se kuulostaa.
VastaaPoistaAikakäsitys voi virkaköpeillä olla aivan erilainen. Puuttuu ehkä kiire, tai se tarkoittaa sitä että verosuunnittelupalaverista puuttuu wiinerit vaikka se on ihan kohta alkamassa.
Ollapa virastossa!