keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Sosiaalidemokratia asuu aivoissani

Tunnustan: sain valtiolta talven aikana tukea.

Onnistuin nimittäin säästämään jonkin verran rahaa. Koska ajattelumallini alkaa jo ympäristön vaikutuksesta olla vasemmistolaisuuteen kallellaan, tajusin aamukahvia ryystäessäni, että eihän tuo säästösumma ole minun. Se on valtion rahaa.

Tuli hetkeksi syyllinen olo, ja mietin voinko pitää tämän tuen, vai pitäisikö minun tehdä siitä ilmoitus jonnekin.

Kävi mielessä, onko tämä nyt verotonta tuloa. Kyseessä on kuitenkin ihan kiva summa.

Joku kyösti tietää kertoa liittyen veronkiertoon, että
– Meillä on erilaisia tapoja kontrolloida tällaisia tuloja. Esimerkiksi näitä voi tulla ilmiantojen kautta esille tai sitten verovalvonnan yhteydessä.
Jos pääomatuloveroja jättää maksamatta, verottaja lähettää maksamattomien verojen suuruisen laskun. Lisäksi voi tulla veronkorotus.

Kävinkin uteliaisuudesta kiertelemässä lauantaina Helsingissä yleisenä veronkiertopäivänä ja tarkkailin hintatasoa: kahvi 1-1,50, ruoka-annokset 8-10 euroa, limutölkki 1,50... olipa kallein ruoka-annos Ruttopuistossa peräti 15 euroa! Mietipä sitä.

No, kukapa maksuja haluais maksaa, ja onkin kiva sopia kavereiden kesken, että tehdään tänään maksutonta ja säännöstelemätöntä bisnestä. Verhotaan sen hauskanpitoon ja "kaupunkikulttuuriin" ja tehdään tempaukselle oma Facebook-sivu. Miten siistiä!

 

En tiedä, oletteko huomanneet, mutta kyseessä on ainoa päivä kun jengi ei valita "miksei kortti käy",  kysele huolissaan kaiken maailman kylmäketjuista, Oiva natsi -tarroista, ja vaadi lihalle alkuperämaata ja muutenkin perinteiseen tyyliin ole huolissaan valvooko viranomainen toimintaa riittävästi.

Siitä tulikin mieleeni järjestää Taksipäivä ja Hotellipäivä sekä oma suosikkini Työpäivä.

Työpäivänä saavun työpaikalle, hommailen siellä vähän kaikenlaista ja juon välillä kahvia.

Työnantaja maksaa minulle sopivan korvauksen käteisellä (laitan sen farkkujen taskuun), minkä jälkeen siirryn Taksipäivän kuskiksi loppuillaksi, kilometrihinta vain 1 euro ilman aloitusmaksua eli pääset ytimestä lentokentälle hintaan 18 euroa, ei 48 niinkuin kartellihinta alkaa jo olla (koska tää on hauskaa kaupunkikulttuuria hei). Onhan minullakin autossa taksamittari, kun nollaan tripin joka kyytiä varten. Siitä hinta näkyy helposti ja ennen kaikkea oikeudenmukaisesti. Hidasajoa ei ole ja odotustaksaksi sovitaan 20 euroa per tunti. Kartelli ottaa siitä melkein viisikymppiä.

Samaan aikaan asuntoni Kalliossa on hauskanpidon merkeissä lainattu 70 euroa vastaan jollekin vuorokaudeksi, koska minulla on joka päivä Hotellipäivä.

Alkaisi se ostovoima kummasti parantua!

Ja niin hei: se käsienpesupiste. Sen virkakyösti vaatii ruuan myyjältä ulkona. Jos sellaista saisi tehdä. Edes kahvia ei saa myydä termarista puistossa laillisesti.

Paitsi Ravintolapäivänä.

Ja meillä kaikilla olis niin mukavaa, kun virkakyösti ei sais olla mukana....aaaaa!

 

 

2 kommenttia:

  1. Etkö ole kuullut 5:2 verodieettistä. Viitenä päivänä maksamme normaalisti veroja ja kahtena hieman kevyemmin? Säästösi on aivan varmaan verotettavaa tuloa, koska oletettavasti et ole maksanut "kevennettyjä veroja" viikoloppuisin!

    VastaaPoista
  2. Tuollaisesta en ole kuullut! Olen kyllä minimoinut veronmaksuani, joten siitähänä nämä rahat ovat jääneet yli. Veroilmoituksenkin jo ehdin tehdä.... Ei mahda mitään.

    VastaaPoista