tiistai 27. toukokuuta 2014

Suomalainen hyvä stasilainen

.... tai sittenkin ehkä toinen suomalainen. Ei nimittäin voi kuin ihailla Homo Sovieticuksen taivallusta entisen Neuvostoliiton hengessä yhä vieläkin. Sanomalehti tietää kertoa, että suomalaiset antavat erilaisille virkakyösteille päivättäin yli 10 vihjettä verovilpistä. Lukuhan on melko pärisyttävä, eikö vain.

Virkamies kertoo uutisessa, että vuosittain vinkkejä tulee nelisen tuhatta mutta saattaa niitä olla jopa 7000, koska tarkkaa kirjanpitoa ei ole.

Pelkästään näillä vihjeillä veikkaisin työllistettävän muutaman tarkastusneuvos Ilmi-Anna Gyöstensen-Kylliäisen tässä maassa.

Historian hämäristä muistamme, että Itä-Saksan (kavereiden kesken DDR) kivalla turvallisuusvirasto Stasilla oli jossain vaiheessa kunniakasta historiaansa hivenen yli 90 000 työntekijää ja rapiat 300 000 "epävirallista työntekijää". Sielä Horst ja Uta tekivät työtä, jolla todella oli tarkoitus. Saattoipa siellä muutama ilmianto heilua useammastakin aiheesta.

Runomittaa käyttäen:
Kenet tässä itse ilmiantais, pikku vilpistä vihjaisis. Kyöstin tarkan katseen alla,

antaa sananen vakava. Veron kierrosta kieliä, olonsa tuntea yleväksi .

2 kommenttia:

  1. Oletko muuten seurannut Facebookin Päivän byrokraatti -palstaa:

    https://www.facebook.com/PaivanByrokraatti?fref=ts

    Kateus on merkittävä käyttövoima näissä ilmiannoissa. Itsekin veroja ihan oikeasti maksaneena (siis tilittäneenä) tiedän, että verokyösti kannattaa pitää tyytyväisenä maksamalla kaikki summat sentilleen ja ajoissa. Välillä tosin verokyöstin ahneus harmittaa. Arvonlisäverot pitää tilittää, vaikka asiakas ei olisi maksanut laskuaan. Onhan se tärkeintä, että valtio saa rahansa. Siltähän ne meillä ovat lainassa.

    VastaaPoista
  2. Kaikki raha on valtion rahaa. Tutustun tuohon Facebook-sivustoon. Nimi lupaa hyvää.

    VastaaPoista