sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Törmäys demarismiin

Iltalehdellä on kertoa samaan aikaan uskomaton ja jotenkin suomalaisen oloinen tarina miehestä ja autosta - sekä unelmasta.

Ottaen huomioon, että moottorimaissa, vaikkapa nyt Italiassa, ovat monet miehet toteuttaneet menestyksekkäästi unelmiaan päätyen automaailman legendoiksi, on jotenkin erityisen suomalaista, että kyöstit jo aikoinaan osasivat rankaista miestä kunnon veroilla siitä hyvästä, että kehtasi, mokoma, ajatella jotain omaa ja uutta. Artikkelin ehkä hauskin yksityiskohta onkin oman talkootyön verotusarvo.

Onneksi sellaiset miehet kuin Ferrari ja Lamborghini ovat voineet toteuttaa unelmiaan autoista. Saksassakin oli kuulemma joku Porsche. Aivan varmasti joku paha natsi oli hän. Vähän kuin Hugo Boss, joka meni vielä suunnittelemaan pahoille natseille näiden univormutkin. Lienenkö muuten fasisti, koska minullakin sattuu olemaan Boss-deodorantti.

Tai miten olisikaan käynyt jos veljekset Alfieri, Bindo, Ettore ja Ernesto Maserati olisi kyykytetty veroilla hiljaiseksi tasan 100 vuotta sitten? Vastaan itse: olisi jäänyt maailman upeimmat autot rakentamatta.

Mies nimeltä Patteri saattaisi ehkä olla nyt samassa sarjassa, ken tietää.

Patterin voisi lausua italialaisittain  Pat-TEEri.

Verotus tappoi unelman.

Kuva

5 kommenttia:

 1. Jos tarkemmin ajattelee niin oman työn verotusarvo oli artikkelin mustin ja synkin kohta. Mikäli sita ryhdyttäisiin soveltamaan täysimääräisesti niin esim omakotiasujat olisivat enemmän kuin liemessä..verotettavaahan riittäisi ruohonleikkuusta lähtien.

  VastaaPoista
 2. Voi helvetti... tuohan on jo ihan koomista. Lentokoneita saa tehdä itse, mutta menepä tekemään maata pitkin kulkeva kone...

  VastaaPoista
 3. Verotusp''töksen tehneet ihmiset ovat varmasti selvillä. Vieläkö he ovat tekemässä verotuspäätöksiä?

  VastaaPoista
 4. Joppe. Älä helvetissä mainitse omakotiasujista mitään, nimittäin verottajalla saattaa olla "musta-aukko" tuossa kohtaa ja huomenna saattaa minua odottaa ennakkoverolappu nurmikon leikkuusta sekä kysely ruohon-leikkurin merkistä ja mallista! Puhumattakaan moottori- ja raivaussahasta!

  VastaaPoista
 5. En usko, että sama sakki on enää autoveroista päättämssä mutta näiden ihmisten henki elää kyllä viraston käytävillä vahvana. Suomessahan on kaksi asiaa, jotka ovat valtion mielestä totaalisen nou-nou ja ikäviä: autot ja alkoholi. Niille on aivan omat sääntönsä joissa ei mikään järki päde.

  Lähitulevaisuudessa näemme mitä merkillisimpiä maksuja ja sääntöjä, kunhan meno tästä vielä kiihtyy.

  VastaaPoista