maanantai 22. kesäkuuta 2015

Mistä tunnet sä kyöstin tän, onko oikea sulle hän

Anna Trafin se selvittää, kuka maksamaan jää....

Joo. Yhtä varmasti kuin Suomessa on jatkossakin neljän vuodenaikaa, on joka vuosi luvassa wanha tuttu ajoneuvoveronkorotus. On vain asioista, jotka eivät muutu.

Kyösti vie ja mie vikisen ja maksan. Se on tavallaan luonnottomuuden laki. Toivon, että olen itse keksinyt tuon termin. Minusta se kuvaa tätä ryöstöverotusta aika hienosti!

Satapainen virkakyöstien armeija Trafissa muisti minua tänään verolipulla ja mukavalla tiedotteella.

Suomi. Maailman paras maa so-.. ei kun suomalaisille. Maksamisen arvoinen, vai miten se sanonta meni. Suomalainen on siitä hieno neuvostoihminen, että sille käy kaikki maksut ja pieni ryöstökin. Jos jollekin on epäselvää, miten vasemmistolainen kiero logiikka toimii, niin tässä pieni näyte vuoropuheluna Vasse Vasurin ja itseni kanssa. Vasse Vasuri on kuvitteellinen henkilö, johon olen kiteyttänyt lähes kaikki koskaan tapaamani suomalaiset.

-"Ai verot nousee. Ajoneuvoveroko?"
- joo, just se
-"mut hei toi on hyvä, sillä jos jollain on varaa maksaa 198eur vuoteen niin mitä siinä enää tuntuu joku v*tun viidenkybän korotus missään, hä?"
- mut, kaveri, jos tota kaavaa käytät niin nousuhan on ikuinen ja entäs se, että ylipäätään pitää jonkin laitteen omistamisesta maksaa jotain, käytön lisäksi, ja hankinnan ja ylläpidon.... niinku. ajaakin pitäs vielä ja syödä, jollain rahalla.
-"no joo, mut v*ttu muutama euro sinne tänne, ei tunnu kuule missään jos on vara hankkii auto.
- tota, toi autokanta on aika vanh-
-"uusia saa, kuule,  kaupasta ja köyhälle on kaikki kallista"
- mut Suomessa hivenen kalliimpia noi autot ku muual-....

-"Aina pääsee pois jos ei kelpaa. Niin se on! Millä sä luulet että tää hyvinvointi kustannetaanhä?"

Näin.

Jollain ne nettipoliisit sekä muut ympär´ maata on leivässä pidettävä. Pasilan miehetkin. Tuossa ihan naapurissa ne konttoriaan pitävät, mikä kyllä hieman pelottaa näin kansalaisen asemassa.

Meneepähän ainakin eurot hyvään tarkoitukseen. 


7 kommenttia:

 1. Jos on urheilumieltä, niin voi maksaessa jättää viitenumeron pois. Siinähän selvittävät kun oikeasti maksuun vaaditaan vain tilinumero vastaanottajalle. Jos trafin tietotekniikan asiantuntiat ovat olleet niin ovelia, että maksua ei voi maksaa ilman viitenumeroa, niin netistä saa haettua geneerisen viitesarjan.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista. Mun urheilumieli ei riitä tohon. Tuplaavat vielä verot jos tota kokeilee..

  VastaaPoista
 3. Luonnottomuuden laki on hyvä :D

  Anonyymin kommentissa oleva ilman viitenumeroa maksu on tosiaan sallittua. Sitten pitää vaan pitää kuitit hanskalokerossa että voi todistaa maksut. Ongelma on vain siinä, että auto on Pasilan miesten rekisterissä "verot maksamatta", joten pysäytyksiä voi tulla aika tiuhaan. Mutta jos aikaa on, niin tuo on hyvä källi.

  VastaaPoista
 4. Se ois eri asia ajella vaikka katsastamattomalla ja verot maksamatta jättäen tuolla maakunnissa. Meikäläinen asuu Suomen mitassa ihan Pasilan miesten naapurissa ja niiden volkkareita viuhuu ohi ihan jatkuvasti. ei pysty ajelee maksuitta verokarkurina, jäis kiinni varmaan parissa päivässä nyt kun niillä on ne rekkariskannerit autoissa.

  Luonnottomuuden laki on yhtä kuin ryöstöverotus. Ne vaan ottaa ja hittojakaan et voi.

  VastaaPoista
 5. "ilman viitenumeroa maksu on tosiaan sallittua."

  Finlex:
  “24 § (12.12.2014/1065)
  Ajoneuvoveron suorittaminen

  Vero on maksettava rahalaitokseen tai maksuja vastaanottavaan toimipisteeseen sen mukaan kuin veronkantolaissa tai sen nojalla säädetään. Veron maksun yhteydessä on käytettävä sen verolipun viitenumeroa, jolle suoritus on tarkoitettu.

  Jos vero on suoritettu käyttäen puutteellisia tai virheellisiä maksutietoja, suoritusta ei kohdisteta kyseisen veron maksuksi ilman erillistä pyyntöä.

  Jos ajoneuvoveroa ei makseta 23 §:ssä säädetyssä määräajassa, verovelvolliselta peritään veronlisäyksestä ja viivekorosta annetussa laissa (1556/1995) säädettyjen perusteiden mukaan laskettava viivekorko."

  VastaaPoista
 6. Onhan se kiva kun joutuu itsekin maksamaan ensi vuonna suurinpiirtein 300 euroa 12 vuotta vanhasta Saabista. Vittu kun vituttaa.

  VastaaPoista
 7. Tuo Vasse Vasuri vaikuttaa tutun kuuloiselta henkilöltä. Ehkä olen tavannut hänet joskus.

  VastaaPoista