perjantai 27. joulukuuta 2013

Seuratkaa tuota Fiattia

Matkaamme tänään syksyissä tunnelmissa tuttuun tapaan Turunväylällä kohti Helsinkiä. Video on muutaman kuukauden takaa.

Työmatkalaiset ajavat kuka minnekin. Auto kulkee, mieli on ihmeen korkealla kiitos amerikkalaisen riistokapitalismin tuottaman rocknrollin, joka tuo auringonpaistetta arjen keskelle.

Turunväylä-Tukholmankatu

[youtube=http://youtu.be/zR3MFcESx_w]

Suunnilleen Kilon liittymän kohdalta lähtönopeuden ollessa rapiat 100km/h päädymme alle 20 minuutissa Vihreän Aatteen ja vasemmistolaisuuden tiheimmille kannatusalueille Helsingin Kallioon, etnisen sykkeen ja kehitysmaakauppojen paratiisiin. Kaupunginosaan, jossa monikulttuurisuus kukkii ja ketjuöljy lentää hippien polkiessa vakosamettilahkeet soikeana kohti uusimpia kirpputoreja ja kierrätyspisteitä.

Harmittavasti en saanut toista videota ladattua teknisten ongelmian vuoksi. Siinä suunnataan kotiseuduille syvemmälle Kallioon, jossa kadunvarret täyttyvät kesäisin terasseista ja spurgun tuttu örinä luo kodikkuuden tunnetta. Saattaapa jostain tulla vastaan kiilusilmäinen, viime vuosikymmenellä viimeksi peseytynyt tyyppi veitsi ojossa ja tuikata sillä kylkeen mitään ilmoittamatta. Se on pieni hinta tästä monimuotoisuudesta, jota helsingiläiset synkänvihreät globaalin vastuun päättäjät ja heidän hymyilevät lakeijansa veronmaksajalleen tarjoavat; "ota se silleen rennosti, huumorilla".

Niin se matka taas taittui ja perille päästiin omin aikatauluin ja välinein.

Samaan matkaan olisi vihreä busseileva ja ajokortiton hippi, joka haaveilee uusimmasta cyclocross-pyörästä, käyttänyt vesisateessa noin tunnin ja suunnitellut sen ajan rangaistuksia muille.

Ai tätä autoilun autuutta ja matkanteon mielekkyyttä!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti