maanantai 16. joulukuuta 2013

Oikeudenmukaisuutta heti aamusta

Elämme jännittäviä aikoja, vaikka onhan niitä jo joitain vuosituhansia eletty.

"Mahdollisimman oikeudenmukaisia" liikennemaksuja pohtinut työryhmä esittää tänään näkemyksensä miten liikennettä saataisiin tulevaisuudessa tehokkaammin verotettua. Oletettavasti erittäin runsaasti kahvia ja pullaa kuluttanut tuntemattomaksi jäänyt työryhmä fantasioi satelliitipaikannuksista ja muista käyttöön perustuvista maksuista. Vastahan noita käyttöön perustuvia maksuja on muutama vuosikymmen makseltu ympäri maailmaa polttoaineen hinnassa.

Kilometrivero tulisi voimaan aikaisintaan vuonna 2020. Siinä vaiheessa suomalainen tielläliikkuja lienee jo luovuttanut ja suostuu aivan kaikkiin ylhäältä tuleviin vitsauksiin. Tästä tulee hauskaa.Työryhmä voisi aluksi kertoa miten gps-signaalin häirintä estetään. Nykyisellään siihen riittää palanen foliota.

2 kommenttia:

 1. "Mahdollisimman oikeudenmukaisia” jättää kyllä aika paljon tulkinnan varaa!
  Ilmeisesti meitä aletaan pikkuhiljaa pakkoasuttamaan ratojen varsille...
  Jos ja kun tämä maksu tulee voimaan, niin jäävätköhän käyttömaksut, käyttövoima- ja polttoaineverot kuitenkin entiselleen?
  Näin mikäli HassiS ja Niin istöV niin ja se iso täti sieltä Kainuusta saisivat päättää?

  VastaaPoista
 2. Tavoite, johon pyritään on osaltaan nähtävissä Helsingin Jätkäsaaressa. Siinä se asumisen tulevaisuus on nähtävillä, kannattaa käydä katsomassa. Siellä on sitä hiilineutraalia asumista kai jo nyt.

  Toinen tavoite on kyttäys ja rahastus, entistäkin tehokkaammin. Olen tänään vähän kahden vaiheilla, alan jo uskoa että tuo paikannusrahastus on tosiaan tulossa.

  Tutut maksut säilyvät ja uusiin tulee mukavia indeksikorotuksia sekä mahdollisuus hinnoitella esim. ajankohdan ja kellon ajan ja ties minkä virkamiehen metkun mukaan tuota liikkumista.

  VastaaPoista