lauantai 14. joulukuuta 2013

Ideointia

Green Tikka Ltd, CityBird Alarm Nature Oy, Earth Alarm Co, Co2 Friends in the urban Woods Co, Power of the Green Wing Company, Green Driving Piston Osakeyhtiö... Fairytale Consulting T:mi.

Jos keskittyisikin jatkossa yhden miehen yrityksenä säveltämään varoittavia kansansatuja valtion laskuun.

Ei kai nyt toinen satu toista huonompi ole. Lupaan tehdä tilauksesta vielä synkemmän vision kuin Gaia Consulting teki.

Oli synkkä ja myrskyinen yö vuonna 2081.Viimeinen lintu napotti yksin Pihtiputaan entisen Shell-aseman ruostuneen mainoskyltin reunalla. Itämeri oli kuivunut puroksi ja Suomesta oli tullut ilmastoltaan niin kuiva, että harvat vielä elossa olevat härmäläiset joutuivat taistelemaan keskenään vähistä resursseista Keski-Suomen runsaissa lehtimetsissä. Lapsille kerrottiin tarinoita siitä, kuinka vuosituhannen alkupuolella hiilidioksiidi-niminen aine oli tämän kaiken aiheuttanut. Väsynyt vaeltajaseurue oli pysähtynyt tauolle Pihtiputaalle matkalla kohti pohjoisen viileämpiä seutuja.

Kahdensanvuotias, resuisiin metsistä ja kaupunkiraunioista löytyneisiin vaatekappaleisiin puettu Mikko-poika esitti isälleen kysymyksen:"isä, miksi te ette tehneet mitään silloin kun sinä olit nuori".

Isä palasi muistoissaan lapsuuteensa ja muisteli hetken oman isänsä kertomusta 2010-luvulta, kun he olivat yhdessä käyneet jo kauan sitten vedelle alle jääneen, entisen pääkaupungin Helsingin autoliikkeissä katselemassa uutta nelivetomaasturia talven lumikinoksiin varautuen. Yhdessä oli ihasteltu pientä, vain 209 gramman laskennallista hiilidioksiipäästölukemaa. Ja mitä petosta se kaikki oli, näin jälkeen päin ajatellen.

"Isä, hei, kuuletko sinä", jatkoi Mikko.

-"Kuulenhan minä, poikaseni. Se nyt oli sellaista aikaa se; kyllähän siitä hiilidioksiidista puhetta silloin oli ja meillä oli semmoinen internettikin silloin. Siinä pystyi laskemaan oman hiilijalanjäljenkin mukavasti kotisohvalta..."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti