tiistai 29. joulukuuta 2015

Virkakyöstille mieleinen lattia

Kyöstit ovat huhujen mukaan nostamassa arvonlisäveroa yhdellä prosenttiyksiköllä. Tässä blogissa kyöstejä ovat myös hallituksen jäsenet, kansanedustajat, ministerit sekä monet muut.

Luulisi, että olisi jokin universaali taho, joka suojelisi suomalaisia ryöstöltä ja virkakyöstien mielivallan ja ahneuden kohteena olemiselta. Sellaista tahoa ei valitettavasti ole. Olemme vuosisadasta toiseen virkamiesten, omien ja vieraiden, kuppaamisen uhreja. Mikään, ja toistan tämän, mikään määrä maksamista ei riitä. Ei ole sellaista rahasummaa, jonka saatuaan kyösti toteaisi; "okei, tää riittää". MIKÄÄN ei riitä virkakyösteille.

Muuan Jorma-Kyösti aluehallintovirastosta on herpaantunut ideasta, jossa alkoholijuomat, nuo Suuren Saatanan paheet, tuotaisiin elokuvateattereihin hallintoalamaisten saataville. Ei sellainen käy. Pelkkä ajatuskin ahdistaa kyöstiä. Ehkä tätä ennakoiden ovat jorma-kyöstit virastoissaan kehitelleet nerokkaan asetuksen siitä, että anniskelupaikan lattian on oltava tasainen. Kyöstin omin sanoin "katsomossa on [nykyisellään] turvallisuusriski." Miten tästä tuleekaan mieleen taannoinen sääntely lasten leikkipaikoista keinujen ketjujen pituuksineen ja lenkinvahvuuksineen. 38 senttimetriä, muistattehan?

Miettikääpä kuinka turvattomia elokuvateatterit ovatkaan! Miten voi olla, että joku istuu hieman toista ylempänä. Missä ovat tasalattia-arvo ja oikeudenmukaisuus?!

Jorma-Kyösti nauraa matkalla viraston saunailtaan. Viinat on haettu Valtion Virallisesta Monopolimyymälästä. Maksajana toimivat hallintoalamaiset. 

Sillä niin se on vain parempi. Nyt, aina ja - virkakyöstin aamen.

2 kommenttia:

 1. "Lattian on oltava tasainen"

  Ei herrajumala sentään, millaisella asenteella meitä hallitaan. Kyöstiys vaatii, että jokainen uusi innovaatio ensin päättäväisesti torjutaan muka vaarallisena. Tämä koskee niin anniskelua kuin muita tiukasti säänneltyjä palveluja (taksit).

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista, VH!
  Näinhän se on. ihmettelen huomista kauppojen aukioloaikojen vapauttamistakin.... mikähän tuhon siemen siinä on haudattuna. Kyöstit eivät luovu vallastaan ihan helpolla.
  Taksit, apteekit ja mitä näitä muita vielä on; niiden vapautumista saamme odotella arviolta sata vuotta.

  Rahanmenoa riittää
  http://www.kauppalehti.fi/uutiset/paisuvaan-asumistukeen-kaadetaan-jo-miljardeja/aLCPNEbu?fb_action_ids=1148756238486744&fb_action_types=og.recommends

  VastaaPoista