keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Verotuksen tappovaikutuksesta, taas

HS:n jutussa, jossa sivutaan suomalaisten nerokasta toimintaa ikuisesti jatkuvan ja taas ensi kuussa kiristyvän autojen ryöstöverotuksen kanssa, on kommenttiosastolla niin hieno kommentti, että se ansaitsee tulla kirjatuksi tähänkin.

Nimimerkki Hesux kiteyttää:

Hienoa työtä ja hyvää osaamista. Veikkaisin etttä autojen tuunaajat olisivat sitä harrastaneet vaikka autoveroa ei olisi ollut. Enkä näe mitään syytä hehkuttaa suomalaista autoverokäytäntöä. Sen takia on tuhansia ihmisiä on kuollut ja kymmeniä tuhansia lokkaantunut vuosien saatossa liikenteessä turhaan, kun ovat joutuneet ajamaan huonolla kalustolla. Ikävintä tässä on se että joukossa on paljon nuoria miehiä joilla olisi ollut elämä edessä ja heistä olisi tullut hyviä veronmaksajia jos olisivat saaneet elää. Autoveron hyödyt ovat menneet sairalakuluihin ja työkyvyttömyyskorvauksiin sekä menetettyihin tuloveroihin. Puhumattakaan siitä inhimillisestä kärsimyksestä jota se on välillisesti aiheuttanut.

Näinhän asia juuri on. Itsekin olen verotuksen tappovaikutusta sivunnut jutuissani Verotus tappaa, sanotaan (24.6.2013),  Verotus tappaa tänäkin vuonna (1.1.2014) sekä Verotuksen body count (5.7.2014).

Verotus tappaa. Lienee se myös osaltaan sen tarkoituskin, sillä autolla ei pidä suomalaisen ajaman. Bussilla ja junalla on parempi. Suomen valtio käyttää väkivaltaa kansalaisiinsa, vaikka harva sitä ymmärtää tai käsittää.

Eipä mulla muuta. Rauhaisaa virkakyöstin elätyksen täyttämään loppuvuotta jokaiselle, paitsi viherpiipertäjille ja verouskovaisille.

2 kommenttia:

 1. Hyvä näkökulma. Vähän niin kuin Itä-Saksassa, jossa kansaa ajatettiin pahviautoilla ja niveltämättömillä rattiakseleilla, jotka keihästivät kuljettajansa kolarissa. Samaan aikaan Länsi-Saksassa oli jo esitelty absit ja airbagit.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista. Juuri noin. Verotus, sosialismi, tappaa talossa ja maantiellä.
  Samalla logiikalla myös suomalaiset pakotetaan asumaan epäsopivissa ja usein pienissä kopeissa. Asuntojen hinnoissa on noin puolet veroa
  https://www.rakennusteollisuus.fi/Ajankohtaista/Tiedotteet1/2014/Uuden-asunnon-hinnasta-liki-puolet-veroja/

  ja moni osa asuukin epäsopivasti, on varainsiirtoveroa ja muuta himmeliä joilla kansa pidetään köyhinä vuosisadasta toiseen.
  http://www.taloussanomat.fi/asuminen/2015/12/03/asunnossa-liikaa-nelioita-sekin-nyppii-suomalaisia/201516014/310

  Verotuksen tuhovoimaa ei voi tarpeeksi korostaa. Se on koko suomalaisen elämäntavan suurin yksittäinen uhkatekijä. Edes mylvivä muhamettilaislauma ei pysty virkakyöstejä panemaan matalaksi - vain vastoin. Kyöstit nousevat muhisten avulla yhä suuremmalla pallille kansaa köyhdyttämään.

  VastaaPoista