keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Virkakyösti on lomansa ansainnut

Helsingin Totuudellisessa Hesarissa on herttainen artikkeli virkakyösteistä, jotka jo aikoja sitten ovat jääneet pitkille joululomille. Esimerkkinä käytetään Kalasatamassa sijaitsevaa, kolossaalisen kokoista kyöstilää, Tilastokeskusta. Siellä syntyy tilastoja, joita ilman emme voi elää.

Pelkästään Opetusviraston kyöstejä ja kyllikkejä jää lomille noin 6000. Ja kuten tiedetään, kyllä virastoja riittää. Täytyy myös muistaa, että välikyösteinä ovat myös lukuisat muut valtiolta rahansa kuppaavat toimijat, vaikkapa nyt monet ammattiopistot ja vastaavat kioskit. Kuten usein olen todennut, on jokainen meistä hivenen kyösti tätä menoa - ellei jo nytkin.

Mutta näinhän se, että hullu töitä tekee ja virkakyösti vähemmällä pääsee. On ehkä hyväkin, että virastot tyhjenevät ties kuinka moneksi viikoksi vuoden mittaan; ovatpahan vähemmän haittaamassa ihmisten elämää uusilla rasitteillaan ja maksuillaan.

Yksityisellä sektorilla tänään ja välipäivinä puskevat piruparat eivät pääse nauttimaan virastolaisten eduista. Onpa mokomilla vieläkin syystä tai toisesta lomaviikkoon käytettävä 6 lomapäivää. Kyösteillä tämäkin on ratkaistu eri tavalla. Täyteen lomaviikkoon riittää 5 lomapäivää.

Ehkä hienointa olisikin, että ihan jokainen Suomessa jollain verukkeella notkuva kansalainen tai kuka tahansa saisi 800 euroa kuukaudessa korvaukseksi notkunnasta. Jos joku tienaisi jostain syystä enemmän, ylimenevä osa takavarikoitaisiin ja jaettaisiin virastojen viinerikassaan. Sitten kaikki olisi tasan ja kaikilla hyvä mieli!

Opettajatkin voisivat toteuttaa ikuisen unelmansa ja olla lomalla 12 kuukautta vuodessa nykyisten noin kolmen kuukauden sijaan! Ei tarvitsisi sitä "suunnittelua ja kokeiden tarkastusta" säveltää hätäpäissään sieltä jallupullon varresta mökin terassilta.

Meillä on tosi iso unelma!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti