tiistai 15. joulukuuta 2015

Liiton miehet

Olin joskus, valitettavasti, sellaisessa duunissa, jossa oli "liiton miehiä". Valitettavasti tuo duuni oli Metalliliiton punalippuista miehitysvyöhykettä. Tiedätte ne puheet röökitauolla, kahvitauolla, lounastauolla, tauolla.... , joissa viljellään sanoja "riisto", "oikeudet", "työehtosopimus".... saattoi siellä jossain vilahtaa "lahtarikin". 

Kuitenkin nämä samat vuodesta toiseen vapaaehtoisesti duuniin kantautuvat, rapiat kolme donaa kuussa tienaavat oman elämänsä sankarit usein, tosi usein, ovat ihan pellejä. Pelle voi vaikka hitsata kaverin pukukaapin kiinni. Hitsipillin suhistessa duunikaverin kaapin oven juurella se kulmahuoneen "riistäjä" maksaa palkkaa hitsipillin varressa krapulassa narisevalle punapellelle. No, tästä ei tämän enempää. En tiedä näitä ihmisiä ja toi kioskikin on ihan nevöhööd. Muistui vaan mieleen, miten paskoja duunipaikkoja on olemassa. Duunin pilaavat ihmiset, ei se työ itsessään. Nuorena näki kaikenlaista punalipun liehutusta. Näitkö sinäkin?

Mutta: 

Virkakyösti tarvitsee sinunkin vihjeesi! 
Oletko varma, että sait viimeksi kuitin siitä pizzamestasta? Maksoitko parturissa käteisellä?! 

Auta kyöstiä. Käräytä edes joku. Verovilppi on kyöstille vakava asia.

Kyösti syö sinunkin pöydässäsi! Et kai jätä arvovierasta ilman leipää?

Jos duunikaverin naama oikein vituttaa, voit aina liimata kaverin sinappituubin kattoon. 
Palkallisella työajallasi. Mietipä sitä. 

1 kommentti:

  1. Virkakyöstien keskuudessa on myös liiton miehiä. Nykyisin yksityispuolen firmoissa on jo käyty niin monta yt-kierrosta, että erilaiset juopot ja rötvät ovat karsiutuneet minimiin.

    Sen sijaan valtiolla ja kunnissa liiton miehet (ja naiset)jyräävät edelleen.

    Sitten on vielä käsite "liiton Pentti". Kyseessä on urheilujärjestön palkkalistoilla oleva henkilö, yleensä valmentaja, joka valitaan tehtävään lähinnä uskollisuutensa eikä niinkään pätevyytensä perusteella.

    VastaaPoista