perjantai 31. heinäkuuta 2015

Virkakyösti kyykyttää taas

Helsingin Totuudelliset Sanomat kertoo Harjussa, Helsingissä divaria pitävästä Elmeristä. Elmeri on saanut virkakyösteiltä sähköpostin, jota hän on aluksi - aivan aiheesta - epäillyt vitsiksi. 

Sähköposti osoittautui kuitenkin aivan todeksi. Virkakyöstihän siellä tekee työtä korvaamatonta tiedustellessaan ja kysellessään kaikenlaista. Ilmeisesti kysymyksiä on keksitty oikein huolella, sillä numero 17. kuuluu:

"Millaiset asiakkaan tekemät/ehdottamat liiketoimet ovat mielestänne epäilyttäviä".

No, kyse on ihan perinteisestä suomi-kyykytyksestä ja pienestä pelottelusta. Elmerin ensimmäinen virhe on virkakyöstin mielestä tapahtunut jo siinä vaiheessa, kun tuo pieni kioski on perustettu. Sellainen peli ei vetele, paitsi kulisseissa. Kyösti vihaa itsenäisyyttä, vapaata valintaa, ja sitä että ihminen yrittää itse tulla toimeen omalla osaamisellaan. 

Kysymyksistä olennaisin koskeekin kuitenkin käteistä rahaa. Kuten tiedossa on, virkakyösti ei pidä käteisestä, koska sitä on erittäin hankala valvoa. Totaalinen kontrolli ei voi koskaan toteutua ellei käteistä poisteta. Ideoita käteiskäytön rajoittamiseksi on jo tutkittu

Jokainen euro kuuluu valtiolle. Kaikki mitä sinulla on, on lainaa. Valtio voi ottaa "omasi" pois koska tahansa, oli se sitten metsää, euroja, maata, tai mitä vaan. Suomalaiset ovat harmittavan lampaita tässä käteisasiassa, ja ehkä senkin takia tämä on kortilla maksamisen kärkimaita varmaan ihan jo maailman mitassakin. Esimerkiksi Saksassa on toisin. Ja Kreikassa, heh heh. 


Anyway; virkakyöstien järjettömyyden on Hesarin kommenttiosastossa jo valmiiksi kiteyttänyt nimimerkki Oikeiston kundi, joten kopioidaan se suoraan tähän:

Nämä ovat kaikki oireita sairaasta yhteiskunnasta jolla on rahat loppu koska on menetetty ymmärrys siitä miten hyvinvointi syntyy. Lisäksi on olemassa ilmeisesti merkittävä klikki ihmisiä joiden mielestä kaikki alle 100% verotus on "veroetu" ja tämän vuoksi kaikki alle 100% veroa maksavat, ovat selityksiä "pystyssä" valtiolle. 
Saman juurisyyn alle menee verottajan ilmiantosivusto, "ylinopeuksien" sakotuskynnyksen madaltaminen ja muut vastaavat puuhastelut. 
Rahaa pitää saada jotta voidaan maksaa suurelle ihmismäärälle tukia vastineeksi siitä että he eivät tee mitään.
Näinhän se asia on. Nimimerkki kertoo sen paremmin kuin minä.

Kyöstien lähettämiin kyykytysmeileihin voisi keksiä lisäkysymyksiä ideologian mukaisesti:

"oletteko koskaan käynyt tai suunnitteletteko käyvänne Yhdysvalloissa?"
"oletteko Te tai joku sukulaisennne joskus ollut oikeistopuolueen tai -yhdistyksen jäsen?"
"jäikö Teiltä viime kalenterivuonna verot maksamatta keräämistänne pulloista?"
onhan näitä...

Eipä kommunismiin yhdessä yössä siirrytä. Sinne luistellaan vittumaista tietä hissukseen jokusen aikaa. Hyvin luistaa nyt.

3 kommenttia:

 1. Tälle uutiselle ja etenkin divarinpitäjän asenteelle (postasi mm. facebookissa kuvan itsestään pesemässä seteleitä lavuaarissa hammasharjalla) tuli itsekin aamulla naureskeltua. Ei tämä järjetön kyttäysmeininki tosin kyllä ihan oikeasti pahemmin naurata.

  Hitto, taidankin pistää harkintaan tilieni tyhjentämisen ja käteistalouteen siirtymisen ihan kyöstien kiusaksi.

  VastaaPoista
 2. Thule: itse olen käyttänyt pääasiassa käteistä noin puolitoista vuotta. Se alkoi pienestä kokeilusta ja olen innostunut koko ajan lisää. Tankkaan vielä kortilla, varmaan osin laiskuuttani. Pitäisi olla niitä viimeisiä jotka maksavat tankkauksetkin kassalle....
  hienoa on, että - niin kliseistä kuin se onkin -raha on konkreettisempaa. sen tulemisen ja menemisen todella näkee. Nostan yleensä 200 euroa ja sillä menen kunnes on taskut tyhjät. eikä tartte miettiä mikä tapahtuma se tämä tai tuo on sielä verkkopankissa. ja käteinen on nopea, päinvastoin kuin moni "korttipelaaja" luulee. taitava kassa laskee vaihtorahat muutamassa sekunnissa siinä missä kortti ottaa yhteyttä ja alkaa pin-koodin naputtelu.
  no, tämä on tällaista elämäntapaintiaanin touhua, viimeinen mohikaani. ehkä hipsterit joskus vielä nostavat käteisen muotiin, mutta tuskinpa.

  Lippo: hienoa että jengi jaksaa tehtailla kaikelaisia aloitteita. Ei autovero koskaan poistu. se lähes varmasti nousee lähivuosina.
  kaikenlaiset kosmeettiset "nyt 42000 euron auto maksaa enää 41300"-tyyppiset alennukset ovat just sitä mitä ne ovat -pelleilyä.

  Tarkoitus on ottaa ihmisiltä rahat pois ja pakata jengi juniin ja busseihin.

  VastaaPoista