torstai 30. heinäkuuta 2015

Ennustus

Yleensä naureskelen kaikille ennustuksille, koska eipähän niissä ole mitään järkeä. Tulevaa ei voi tietää, ja lopulta sitä tulevaa ei ole olemassakaan aivan samoin, kuin ei ole menneisyyttäkään. On vain tämä nykyhetki ja itse kunkin oma kokemus siitä. Käy miten käy ja sillä sipuli, kuten Bodomin mur telttaretkeläinen ennen vanhaan totesi.

Nyt teen kuitenkin ennustuksen. Ennustan, että vielä tällä vuosikymmenellä Suomesta muuttamista hankaloitetaan jollain tavoin. Se voi olla joko jonkinlainen lupaprosessi, jonka käsittelyaika on vuosi tai pari. Se voi olla myös totaalinen kielto, mutta siihen en ihan vielä usko. Veikkaan, että homma alkaa siten, että syntyy Maastamuuttoviranomainen. Tämä instanssi, joka työllistää alkuun noin 22 virkakyöstiä Helsingissä, vaatii anomuksen ja perustelut sille, miksi henkilö haluaa muuttaa pois Pohjolan-Koreasta, jolle "hän on niin paljon velkaa", ja mitä näitä muita Vasse Vasureiden läppiä nyt onkaan. 

Neukku-tyylinen jäähyväisvero voi olla totta jo parin vuoden sisällä. Jengi on yritettävä pitää viherpunaisessa onnelassa loppuun saakka. Virkakyöstit ottavat tuon tehtävän aivan tosissaan, sillä onhan Suomi nykymuodossaan niin upea valtio, että sieltä poistuvia on jotenkin rangaistava.

Muutoshan näyttäytyy ihmiselle vasta niin sanotusti jälkeenpäin. Viisi vuotta on pitkä aika. Viisitoista vuotta on nykymenossa kuin eri maailma. Muistelkaapa vaikka internettiä ja Suomea vuonna 2000 niin huomaatte eron - muutoksen.

Katsotaan, kuinka ennustukseni käy!


3 kommenttia:

 1. Hannu Visti kirjoitti samasta aiheesta.

  Kyllä tuo mahdollista on. Kun Wahlroos siirsi kirjat Ruotsiin, veronalle totesi että se pitää muuttoa pelkkänä valeoikeustoimena eikä siis aio luopua Nallen verottamisesta jatkossakaan. Hehheh :)

  Mutta samaan aikaan ISIS:n sotilaille maksetaan sosiaalietuuksia ihan vakavalla naamalla :D

  On mahdollista että jos muuttaa pysyvästi pois, niin joutuu maksamaan saamansa maksuttoman koulutuksen. Varmaan laskevat sitten samaan kuittiin neuvolat ja muut.

  Epäilen että ennustuksesi ei kuitenkaan toteudu, koska meillä on globaalit vapaat pääomamarkkinat. Markkinavoimat rynkyttävät aina kahleet ja kalterit irti, mutta aikaahan siihen menee. Suomi saattaa tuhoutua sitä ennen, mutta niin ikävä kuin se onkaan sanoa, niin ei orjuudesta niin kauaa ole aikaa, etteikö siihen voida palata uudestaan.

  VastaaPoista
 2. Joo, vapaus voittaa aina lopulta. Rahalla on sellainen vekkuli ominaisuus, että se aina löytää tiensä vapaaksi kahleista. Suomi tosin saattaa muuttua siinä vaiheessa paskastaniksi, kyllä.

  Visti sanoikin näköjään minua fiksummin pitkälti saman asian. Tuli tuosta Haataisen hätähuudosta tämä asia mieleen. Mitäpä tosiaan sellaiset "tälle on tehtävä jotain"-jutut voisivatkaan olla kuin muuttokielto tai eläkkeen maksamisen lopettaminen, jos tyyppi muuttaa muualle.

  VastaaPoista
 3. Pahoin pelkään minäkin, että jotain tällaista vielä keksitään. Omissa suunnitelmissamme on maastamuutto ollut jo pidempään ihan vakavassa harkinnassa ja pois olisi kyllä päästävä ennen kuin tällaisia aletaan virittelemään. Ongelmatonta touhu ei ole ihan työnhaun ja muiden käytännön järjestelyjen kannaltakaan, mutta suurin ongelma on siinä, että tältä pallolta alkavat käydä vähiin ne paikat, missä ihmisarvoista elämää on mahdollista viettää. Paikassa kuin paikassa on aina vähintään pari keskeistä asiaa, jotka ovat jollain lailla perseellään.

  VastaaPoista